• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dış Veri Alma(Get External Data) - Şifreli Web Sayfaları

Excel Vers. ve Dili
2007 english
Merhaba,

Cevabını bulmaya calıstıgım problemin kolay olmadıgını tahmin ediyorum, belki de imkansızdır. Excell konusunda kendi çapımda iyi oldugumu söyleyebilirim. Fakat hala excell'in tam olarak nelere kadir oldugunu bilemiyorum. Aşağıda detaylandıracağım problem konusunda yardımcı olmaya calısır, fikirlerinizi yazarsanız çok sevinirim.

- Günlük farklı web sayfalarından farklı raporlar indirmek durumundayım. bu raporları manual olarak almak tahmin edeceğiniz üzere zaman kaybetmeme neden oluyor. Bu işi excell sayesinde otomatik hale getirebilmiyim, bunu bulmaya calısyorum. Bahsettiğim web sayfalarına sadece departman içinde belirli kişilerin erişim imkanı var. Baska bir ifadeyle ilgili sitelere erişebilmek icin kullanıcı adı ve şifre girilmesi gerekiyor. Problem de burada başlıyor. Tam olarak elde etmeye calıstığım sey sunlar:

1- İlgili sitenin linkini tarayıcıya yapıştırmak.
2- Acılan ekranda kullanıcı adı ve şifreyi girmek.
3- Takip eden sayfada benim ilgilendiğim raporun linkini tıklamak.
4- Tarih aralığını girmek.
5- "Export to Excell" butonuna tıklayıp raporu cıkarmak.

Yukarıda saydığım adımların tamamını "Get external Data" özelliğini kullanarak excell yoluyla otomatik hale getirmenin bir yolu var mıdır?

Şimdiden cevaplar için teşekkür ediyorum.

Hocam makro programları ile herşeyi daha kolay yapabileceğinizi düşünüyorum... Örn: Jitbit Macro Recorder

Geri