• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Direk Baskı Önizleme

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Arkadaşlar Merhaba,

Ekteki dosyada "Rapor Yazdır" Seçeneği seçildiğinde daha önce oluşturmuş olduğumuz formu tarih seçme koşuluyla direk baskı önizleme yaptırabilirmiyiz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Ekteki dosyada "rapor yazdır" seçeneği yok.

Ekteki dosyada "tarihle ilgili" herhangi bir veri de yok.

userform'da veri alanlarının ne olduğu belli değil.

vs vs.

Kusura bakmayın sabahın saat 6 sında yanlış dosyayı yüklemişim. Düzeltildi.

Tarih seçme koşuluyla dedim listboxun üzerine konulacak textbox yada Dt ile bu işlem yapılabilir diye herhangi bir buton koymadım ama Dt ile yapılırsa daha kullanışlı olur

Command button 6'nın kodlarında end sub satırından önce aşağıdaki kodu kullanırsanız yazdırma sayfasının baskı önizlemesini gösterir:

Kod:
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintPreview

Teşekkürler yazdım çalıştı.

peki yazdırmadan önce tarih seçimi yapabilirmiyim.

Zaten formunuz aynı işi yapıyor. userform üzerindeki tarih kutusunda hangi tarih yazılıysa o tarihin listesini yazdırma sayfasına getiriyor.

evet yusuf bey formun üzerinde kayıt a göre sıralıyor kayıtın üzerinde hangi tarihe tıklarsak o tarihin raporunu veriyor. Benim istediğim listboxtaki kayıtları DT ile tarihe göre görüntüleyebilmek

DT nedir? Daha ayrntılı bilgi verirseniz bilen biri yardımcıolacaktır?

Bu arada userform üzerinde kayıların listelendiği list box1'in arka plan rengini siyahtan başka bir renk yapmanız iyi olur :)

DT picker diye tarih seçmek için toolbaxta eklenti var veya textbox ile veri filtrelemede işimi görür Sn Yusuf.

Merhaba,

Rapor Yazdır Butonunda bulunan kodları,
Kod:
Private Sub CommandButton6_Click()
    If MsgBox(TextBox6 & " TARİHİNDEKİ İŞLEMLERİN KASA KAYDI OLUŞTURULUP PRINT EDİLECEKTİR ONAYLIYOR MUSUNUZ ?", vbCritical + vbYesNo, "") = vbYes Then
    Sheets("Yazdırma Sayfası").Select
    [C1] = CDate(TextBox6.Text)
    Unload UserForm1
[COLOR=Red]    ActiveWindow.SelectedSheets.PrintPreview[/COLOR]
    Else
    MsgBox "KASA RAPORU OLUŞTURMA İŞLEMİ İPTAL EDİLMİŞTİR.", vbInformation, ""
    End If
End Sub
Bu şekilde değiştiriniz.

teşekkürler Mahir para birimi kısmına TL ekleyebilirmiyiz

Geri