• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

dir komutu ile ilgili bir sorum olacaktı

Excel Vers. ve Dili
excel2003
if dir(range("A2")=range("A2)" then range("B2") = "Dosya Bulundu" komutları ile belgelerim dizinindeki bir dosyanın adını A2 hücresine girerek kontrolünü yaptırıyor ve eğer mevcutsa B2 hücresine Dosya bulundu yazdırılıyor bulunmazsa Dosya Bulunamadı yazdırıyoruz ..Buraya kadar sorun yok sornasında şöyle bir uygulama yapmak istersek olmuyor...Nasıl bir Uygualma...Belgelerim Dizinindeki bir dosyayı değil de masaüstündeki bir kalsördeki dosyayı aratayım bulunursa bulundu bulunmazsa bulunamadı yazsın istersek;. bunun içinde dosya=dir("C:\Users\mustafaHOCA\Desktop\macrolar\*.*")
diyerek klasörün yolunu belirttim.Sonrasında da if dosya=range("A1"). value then range("B1").value="Dosya Bulundu" .... gibi bir kod yazmaya çalıştım ama sonuç olarak ilk dosyayı buluyor dosya bulundu yazdırıyor sonraki dosyaların isimlerini A1 hücresine girip de macroyu çalıştırdığım zaman dosya ilgili dizinde olduğu halde DOSYA bulunamadı diyor Yani ELSE kısmına geçiyor direk...Kısacası Belgelerim Dizinideki bir dosyanın değil bizim belirleyeceğimiz bir dizindeki dosyanın var olup olmadığı sorgusunu yapmak istiyorum ama bir türlü başaramadım...

Geri