• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dinamik Alan Oluşturma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Sorunun detayları ekteki dosyada detaylı olarak anlatılmış olup, kısaca özetlemek gerekirse Dinamik alan oluşturma konusunda yolun başında olan birisi için ulaşmak istediği çalışma tipi Şehirler listesi açılsın, seçilen şehre göre İlçeler listesi güncellensin tarzında bir çalışma için bu alt basamakları öğrenmeden merdivenin sonu gözükmüyor...Yardımlarınız için Şimdiden Teşekkürler..

Ekli dosyalar

Merhaba,

Dosyanızı 2003 formatında eklermisiniz. Bende 2007 olmadığı için görmediği alanlar için #BAŞV! hatası alıyorum.

.

2003 versiyonu eklendi Ömer Bey

2003 versiyonu Eklendi Ömer Bey..Umarım sorunu aktarabilmişimdir..isterseniz konunun anlatımında aksaklıklar varsa bu konuyu araştırırken site üzerinde ulaştığım arkadaşların örnek kodlarını da aktarabilirim..Ki zaten o örnek kodlar anlaşılmadığı için bu konu başlığını açtım..

Ekli dosyalar

Bu arada yurttaş bey vermiş olduğunuz linki inceliyeceğim..Zira aklımdaki projeyi hayata geçirmek için çıktığım bu yolda ilk sizin veri doğrulama konu başlıklı çalışmlarınıza ulaşmıştım..Fakat kodlar konusunda henüz yeni olduğum için anlayamamış ve basamak basamak sizin örnek excel çalışmanızdaki açıklamalardaki terimleri araştırmaya başladım..Sizin örnek excel çalışmanızda DİNAMİK ALAN oluşturuyoruz diye belirttiğiniz ifadeden yola çıkarak konuyu açtım...İlginiz için teşekkürler..

Kod:
=deneme!$A$1:İNDİS(deneme!$1:$1000;100;BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(deneme!$1:$1))

Burada formülün çalışacağı alan belirlenmiş.

Bu formülü hangi hücreye yazarsanız o hücrenin diğer sayfada başvurduğu değeri alacaktır.

İNDİS(deneme!$1:$1000;100;BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(deneme!$1:$1))

formülün bu kısmı H100 değeri üretir, bunu formüle ilavesindeki neden ise;

bu aralığında dışına formülü sürüklerseniz alanın dışında çıktığınız için hata değeri üretir.

Örnek,

=deneme!$A$1:

sabitlenen $A$1 değilde; A$1 olsaydı sadece satırı sabitlersiniz. Bu sefer formül 100 satırdan sonra alan dışına cıktığı için hata verir fakat H sütununun dışına cıksa dahi hata vermez. Çünkü sütunu değişken yaptık.

.

Ömer bey burada anlaşılmayan daha doğrusu ilk defa karşılaştığım bir durum olması nedeni ne anlama geldiği hususunda hiçbir fikrimin olmadığı deneme!$A$1: ifadesinden sonra bir formül tanımlanmış deneme!$A$1: bu ifade ne anlama geliyor...

Geri