- Excel Vers. ve Dili
- 2003
Merhaba Sayın dostlar.Yine sitede bulduğum bir eğitim çalışmasında dinamik alan aşağıdaki formülle oluşturulmuş ve satır ve sütun sayısı artsada alan içinde kalması sağlanmış.zaten dinamik ismide sanırım burdan geliyor sanırım.(çokta emin değilim)
örnek uygulama A1 :f10 aralığı olarak düzenlenmişti.
benim sıkıntım eğer alanımız a1:f10 değilde mesela d8:h:20 olarak planlansa yani sayfa üstünde sabit bir alan formüllere girmasa bu dinamik alan tanımlaması nasıl yazılırdı acaba.açıkçası bu formülü anlamak için açıklamaya ihtiyacım var.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
saygılarımla
=KAYDIR('AD-DİNAMİK-ALAN'!$A$1;0;0;BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY('AD-DİNAMİK-ALAN'!$A:$A);BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY('AD-DİNAMİK-ALAN'!$1:$1))
örnek uygulama A1 :f10 aralığı olarak düzenlenmişti.
benim sıkıntım eğer alanımız a1:f10 değilde mesela d8:h:20 olarak planlansa yani sayfa üstünde sabit bir alan formüllere girmasa bu dinamik alan tanımlaması nasıl yazılırdı acaba.açıkçası bu formülü anlamak için açıklamaya ihtiyacım var.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
saygılarımla
=KAYDIR('AD-DİNAMİK-ALAN'!$A$1;0;0;BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY('AD-DİNAMİK-ALAN'!$A:$A);BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY('AD-DİNAMİK-ALAN'!$1:$1))