• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dim tanımlama hatası mı ?

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 tr
Selamlar.
Kodu kopyalıyorum,hata olarak Dim yer,mesaj As Integer'i gösteriyor.Kaydet butonuna yazılan bu koddaki hata nedir.
Userform üzerinden girilen veriler bir sayfaya kaydedilecek,haftada 3-5 kayıt yapılacak bir formda galiba son açama olan bu kodlarımı denemeden hata verdi.
Bilinçle yazılan bir kod değil ama çabalıyorum.yazdıkça da öğreniyorum.
Bu kodlarımla alt alta kayıt yapabilirmiyim.Satır sıram 6.satırdan başlayan bir forma.arşiv için sonrasında yardım talep edeceğim.
Sevgilerimle.

.......................
If TextBox27 = "" Then MsgBox "Lütfen İl Giriniz": TextBox27.SetFocus: Exit Sub
If TextBox20 = "" Then MsgBox "Lütfen Ulaşılabilece Telefon No Giriniz": TextBox20.SetFocus: Exit Sub
If TextBox21 = "" Then MsgBox "Lütfen Hemşire Adı Giriniz": TextBox21.SetFocus: Exit Sub
If ComboBox1 = "" Then MsgBox "Lütfen Cinsiyeti Giriniz": ComboBox1.SetFocus: Exit Sub

Dim yer, mesaj As Integer yer = 6
While Sheets(1).Cells(yer, 1) <> ""
yer = yer + 1
Wend
If mesaj = 6 Then
Sheets(1).Cells(yer, 1) = TextBox8
Sheets(1).Cells(yer, 2) = TextBox9
Sheets(1).Cells(yer, 3) = TextBox10
Sheets(1).Cells(yer, 4) = TextBox11
Sheets(1).Cells(yer, 5) = TextBox12
Sheets(1).Cells(yer, 6) = TextBox13
Sheets(1).Cells(yer, 7) = TextBox14
Sheets(1).Cells(yer, 8) = TextBox15 'devam edecek deneme amaçlı yapıldı
ThisWorkbook.Save
MsgBox "Bilgiler Kaydedildi"
textbosalt

Else
Cansel = True
End If

End Sub

Kod:
Dim yer, mesaj As Integer yer = 6
Bu satırda sadece değişken tanımlamalaru-ını yazınız.Değişkenlere veri atamlarını bu satırda yapmayınız.Veya : koyarak yeni bir satırmı gibi yazınız.yer=6 bunu alt satıra yazınız.
Birde daha önceden yer ve mesaj değişkenlerini tanımladıysanız hata alırsınız.Bir değişkeni bir kere tanımlayınız.Birde değişkenleri ilk satırda tanımlarsanız bu gibi hatalarda düşmemmiş olursunuz.Şart değil ama ilk stırda tanımlamak daha doğrudur.:cool:

Hocam,
Daha önce Dim tanımlaması olarak tarih için yapmıştık,şimdi çözümsüz kaldı galiba,başkabir yol denememiz gerekecek gibi.

Geri