• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dilimleyicideki veriyi formülde kullanma

Excel Vers. ve Dili
2013 Professional Plus Türkçe
Merhabalar,

Sorumu tüm nette aradım ama bulamadım.

Özet tabloma bağlı bir dilimleyicideki veriyi formülde kullanmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim. Bunu yapabilmemiz gerek çünkü ayarlarına baktığınızda en tepede (Formüllerde kullanılacak adı: dilimleyici_bayi ) yazıyor.

Örneğin, benim dilimleyicimde bayi listesi var ve seçili olan bayinin adını açıklamamda kullanmak istiyorum: ("<dilimleyicide seçili olan bayi adı> şu tarihten itibaren ürün almamış" gibi)

.

Örnek dosya ekleyip, ne yapmak istediğinizi bunun üzerinde belirtirseniz, belki çözüm bulunabilir.

.

Aslında dosyalık bir durum yok. Bir dilimleyici seçip özelliklere tıklarsanız en üstte "formüllerde kullanılacak adı" diye birşey çıkıyor. ben bu adı ne şekilde kullanacağımı merak ediyorum sadece. Bir iki deneme yaptım ama olmadı.

Yapmak istediğimse basit, dilimleyicideki bir bayi adına tıklayınca başka bir hücrede
"<Seçili bayi adı> henüz ürün almamış" gibi bir mesaj çıkarttırmak.

Aslında dosyalık bir durum yok. Bir dilimleyici seçip özelliklere tıklarsanız en üstte "formüllerde kullanılacak adı" diye birşey çıkıyor. ben bu adı ne şekilde kullanacağımı merak ediyorum sadece. Bir iki deneme yaptım ama olmadı.

Yapmak istediğimse basit, dilimleyicideki bir bayi adına tıklayınca başka bir hücrede
"<Seçili bayi adı> henüz ürün almamış" gibi bir mesaj çıkarttırmak.

.

Bildiğim kadarı ile o söylediğiniz özellik, Olap Tools ile kullanılır. Bunun aktif olması için Microsoft SQL Server OLAP Services ile verilerinizin bağlantılı olarak Excel'e aktarıldıktan sonra Pivot Table ve Silecer'ın oluşturulmasından sonra kullanılabilen bir durumdur.

.

.

Bildiğim kadarı ile o söylediğiniz özellik, Olap Tools ile kullanılır. Bunun aktif olması için Microsoft SQL Server OLAP Services ile verilerinizin bağlantılı olarak Excel'e aktarıldıktan sonra Pivot Table ve Silecer'ın oluşturulmasından sonra kullanılabilen bir durumdur.

.

Teşekkürler ancak cevap benim için hayal kırıklığı oldu :). O kadar derin bilgim yok.
Bir de slicerda tarihleri aylara bölerek gösterme ile ilgili bir sorum daha var ona da bakarsanız sevinirim.

http://www.excel.web.tr/f48/dilimleyicide-ay-bilgisini-gosterme-t125500.html

Geri