• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dilimleyicide ay bilgisini gösterme

Excel Vers. ve Dili
2013 Professional Plus Türkçe
Merhabalar

Ben tarih sütunundaki tarihleri aylara bölerek özet tablo oluşturmak istiyorum.

Yani özet tabloya veritabanındaki tarih sütununu ay sütunu olarak ekleyip bunu dilimleyicide kullanmak istiyorum. Örneğin dilimleyicide Ocak butonuna bastığımda özet tablomun tüm ocak ayına ait verileri göstermesini istiyorum.

AY formülünü kullandım ama özet tablomda sadece rakam olarak çıkarıyor o yüzden fazla ilerleyemedim.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Merhaba,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz. Sanıyorum kendi dosyanıza uyarlayabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz. Sanıyorum kendi dosyanıza uyarlayabilirsiniz.

Teşekkürler. İlk bakışta heyecanlandım ama gördüm ki ay bilgisini ana tabloya sütun olarak eklemişsiniz :). O zaman kolay ama benim ana tablomda tam 38 sütun var ve bir de sırf ay yazmak için sütun ekleme lüksüm yok :).

Benim istediğim (sizin örnekte de var) en baştaki tarih sütunumu kullanarak özet tablomda ay sütunu oluşturmak (bunu alan ayarından yapıyorum ama bozuk çıkıyor, deneyin isterseniz). Sonra da bunu dilimleyicide kullanmak.

Koca excelde bu kadar temel bir olayın düşünülmemesi olabilir mi acaba? İlla Ocak-Şubat diye sütun açmamız mı gerekecek? Ya da benim mi gözümden kaçıyor birşeyler.

Merhaba,

Üstteki mesajımda ki örnek dosyanın ikinci sayfasına yeni bir özet tablo hazırladım. İnceleyin bakalım istediğiniz gibi olmuş mu?

Geri