• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dilekçe hazırlama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erdenek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
EV:EXCEL 2010-TÜRKÇE
İŞ:EXCEL 2010-TÜRKÇE
arkadaşlar ekte iki tane dosya var.excel dosyasında sayfa-1 den öğrenci seçtiğimiz zaman dilekçe sayfasında yeralan ilgili kısımlara öğrenci bilgisi aktarılıp yazıcıdan çıktı almam lazım.DİLEKÇE sayfasına word dosyasındaki dilekçe aktarılacak.word dosyasında nereye ne yazılması kalın punto ile belirtildi.excel dosyasına örnek olması açısından bir öğrenci yazdım.öğrenci sayısı bağımsız olsun.

Ekli dosyalar

Bu dilekçe formatını word yerine excelde yapmanız daha uygun olur diye düşünüyorum. Hem kolay hemde kullanışlı olur...

Merhaba Sayın Meslektaşım,

Son dönemlerin sıkıntılı gibi görünen konularında birisi seçmeli dersler…

İsim mükerrer olabilir düşüncesi ile T.C.Kimlik Numarası sorgusu kullandım, değiştirilebilir…
Aitlik eki formülü için Sayın Ömer Bey’e teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
excel word bağlantılı olarak altarnatif

Seçmeliders.xls dosyasını açıp Sayfa1 seçili satırı aktar butonuna bastığınızda imlecin bulunduğu satır DİLEKÇE adlı sayfanın A2 hücresnden itibaren yazılacaktır, seçilecek dersler için A sutununda tıklamak suretiyle seçim yapılarak, bittiğinde BİLGİLERİ WORDE AKTAR yazısına tıkladığınızda 5.sinifdersecimdilekcesi.doc dosyası açılacak, bağlantıları güncellenmesi için okey verildiğinde istediğiniz dilekçe hazır duruma gelecektir.
Bağlantılar özel yapıştırdan bağlantılı yapıştır / biçimlendirilmemiş metin takip edilerek yapılmıştır.
Hocam, Umarım işinizi görür.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba Sayın Meslektaşım,

Son dönemlerin sıkıntılı gibi görünen konularında birisi seçmeli dersler…

İsim mükerrer olabilir düşüncesi ile T.C.Kimlik Numarası sorgusu kullandım, değiştirilebilir…
Aitlik eki formülü için Sayın Ömer Bey’e teşekkürler.

ellerine sağlık teşekkür ederim

Seçmeliders.xls dosyasını açıp Sayfa1 seçili satırı aktar butonuna bastığınızda imlecin bulunduğu satır DİLEKÇE adlı sayfanın A2 hücresnden itibaren yazılacaktır, seçilecek dersler için A sutununda tıklamak suretiyle seçim yapılarak, bittiğinde BİLGİLERİ WORDE AKTAR yazısına tıkladığınızda 5.sinifdersecimdilekcesi.doc dosyası açılacak, bağlantıları güncellenmesi için okey verildiğinde istediğiniz dilekçe hazır duruma gelecektir.
Bağlantılar özel yapıştırdan bağlantılı yapıştır / biçimlendirilmemiş metin takip edilerek yapılmıştır.
Hocam, Umarım işinizi görür.

hocam emeğiniz için teşekkür ederim.dediklerinizi aynen yaptım fakat worde aktardığım bilgiler güncellenmiyor.yani sizin eklediğiniz bilgiler aynen kalıyor.bir de öğrencilerin derslerini seçerken yanlış derse işaret koyduk onu nasıl kaldıracağız.

Sn. erdenek, excel ve worde güvenlik seviyelerinin orta seviyesinin seçili olduğundan emin olup, tekrar deneyin. Bende otomatik olarak açılırken güncellemeler oluyor. Eğer bu şekilde de olmaz sa word belgesinde Ctrl+A aparak F9 tuşuna basarak güncellemeyi deneyin. Ancak otomatik güncellemenin olması gerek, bu şekilde çok pratik olacak, ikincisi aynı hücreye bir kez daha tıkladığımızda X işareti silinecektir.

dilekçe formatı

Excel'de 150 kadar farklı kişiye ait ad soyad,doğum tarihi, memleketi vb. 7 farklı bilgi var. Bu bilgilerle kişilere ait tek tek dilekçe yazmak istiyorum. sayfa1den doğrudan sayfa2ye "="le atama yapıyorum ama sonra formülü aşağı kopyaladığımda hücreler normalde teker teker artarken burda 25şer 25şer artıyor. Bi türlü içinden çıkamadım. belli bi formatını bilen var mı acaba?

Excel'de 150 kadar farklı kişiye ait ad soyad,doğum tarihi, memleketi vb. 7 farklı bilgi var. Bu bilgilerle kişilere ait tek tek dilekçe yazmak istiyorum. sayfa1den doğrudan sayfa2ye "="le atama yapıyorum ama sonra formülü aşağı kopyaladığımda hücreler normalde teker teker artarken burda 25şer 25şer artıyor. Bi türlü içinden çıkamadım. belli bi formatını bilen var mı acaba?

örnek bir dosya koyarsanız daha çabuk yardım alırsınız.

Geri