• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dikili Ağaç Ölçü Tutanağı

Excel Vers. ve Dili
000000000
Önceki Konumda Belirttim Ama Cevap Gelmedi Bence Anlatım Şeklim Yanlış Neyse Sorunum Şu http://www.excel.web.tr/attachment.php?attachmentid=75572&d=1256634311 Linkteki Excel Dosyasındaki Giriş Sayfasına
Benim Vereceğim Dosyadaki Çapların Girilmesi Lazım Basitbir İşlemdeğil Kopyala Yapıştırla Olmuyor Dikili Ağaç Ölçü Tutanağı 1 Deki Verilerle Uyuşması Lazım Tablolama Olarak

Ne yapmak istediğinizi bir anlayabilsek tam süper olacak. Lütfen dosyanıza bizim gözümüzle bakarak açıklama yapın. Konu hakkında hiçbir bilgimiz olmadığını unutmayın.

Tamam Şimdi Linki Atıyorum Atmadan Önce Birazdaha Anlatayım
500 lü Şablonda Giriş Sayfasındaki Çapların Benim Elimdeki Çaplarla Değişmesini İstiyorum

hocam hepsini tek dosyada ekleyip sayfaya açıklama yazar mısınız?

DGKH nin içindeki DGKH Deki Çaplarlar ve Cinsler 500 lü şablonda olacak ve hacimlemede O Hacimlerden yArarlanılazcak

Daha önce de belirttiğim gibi olayı sizin için çok basit ama bizim için anlaşılmaz bir biçimde anlatıyorsunuz. Ne demek "elimdeki çaplarla değişecek?" biz daha o dosyaların ne için kullanıldığını, hangi dosyada hangi verilerin olduğunu ve iki dosya arasındaki ilişkiyi anlayamadık. Analyamadığımız için de herhangi bir şey yapamadık. Neyi nereye nasıl yerleştireceğimizi bilmiyoruz. bunun kuralı nedir açıklamıyorsunuz.

Tekrar belirtiyorum:

Ben yapamasam da yapabilecek birini bulabilmeniz için lütfen dosyalarınıza "bizim gözümüzle" bakın ve ondan sonra soru sorun. Düşünün ömrünüzde dikili ağaç çaplarıyla ilgili bir çalışma yapmadınız hatta varlığından bile haberdar değilsiniz. size böyle 2 dosya veriyorlar ve "elimdeki çaplarla değiştir" diyorlar, ne anlarsınız ne yaparsınız? bunu düşünürken o işte çalışmadığınızı tamamen alakasız biri olduğunuzu düşünün lütfen.

kopyala yapıştır ile neden olmuyor bahsettiğiniz sayfalardaki bilgiler aynı gibi

Son Bir Kez Daha Anlatmaya Çalışacağım 500 Şablon Kullanıma Uygun Ancak Giriş Sayfasındaki Verilerin Değişmesi Lazım Değişmesi Gereken Veriler DGKH>DGKH De

İyi de bunu zaten daha önce de söylemiştiniz ve bu söylediğiniz anlasak belki cevap bulabilirdiniz. Israrla "bizim gözümüzden bakın" dememizin sebebi bu. Siz neyin en olduğunu bildiğiniz için size basit geliyor bu şekilde anlatmak ama biz anlattığınızdan bir şey anlamıyoruz. "Ne/nerde/neye göre/nasıl değişecek?" bunu merak ediyoruz.

DGKH

İyi de bunu zaten daha önce de söylemiştiniz ve bu söylediğiniz anlasak belki cevap bulabilirdiniz. Israrla "bizim gözümüzden bakın" dememizin sebebi bu. Siz neyin en olduğunu bildiğiniz için size basit geliyor bu şekilde anlatmak ama biz anlattığınızdan bir şey anlamıyoruz. "Ne/nerde/neye göre/nasıl değişecek?" bunu merak ediyoruz.

500lü Şablondaki Giriş Sayfasındaki Çaplar
DGKH Deki DGKH Deki Verilerler İle Değişecek
Çap Sınıfına,Ağaç Çinsine ve Ağaç Çaplarına Göre Değişecek
Bende Nasıl Değişeceğini Bilmiyorum

2 saattir neyi kastettiğinizi anlamaya çalışıyorum. Sonunda belki de yanlış ama şöyle birşeyler yaptım. Önce DKGH sayfasını 500'lü şablon sayfasına kopyaladım. Daha sonra giriş sayfasında Örneğin F12 hücresinde daha doğrusu 12. satırda (f12, g12, h12 gibi) Ağaç türünü yazmış olabileceğinizi ve bu ağaç türünün çapına göre DKGH'deki hacim değerlerini bulmak istediğinizi düşündüm. Eğer öyleyse DKGH sayfasını 500'lü şablon sayfasına aktardıktan sonra Giriş sayfasındaki F14 hücresine aşağıdaki formülü yazıp diğer hücrelere kopyalarsanız çap değerlerini getirecektir. Tabi bunun için F12'de Kayın gibi bir değer yazmalıdır:

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA($B14;DKGH!$A$5:$J$55;ARA(F$12;{"Dışbudak";"Diğer.Yap";"Göknar";"Ihlamur";"Kayın";"Kestane";"Kızıl Ağaç";"Meşe";"Sahilçamı"\1;2;3;4;5;6;7;8;9})+1;0));"";DÜŞEYARA($B14;DKGH!$A$5:$J$55;ARA(F$12;{"Dışbudak";"Diğer.Yap";"Göknar";"Ihlamur";"Kayın";"Kestane";"Kızıl Ağaç";"Meşe";"Sahilçamı"\1;2;3;4;5;6;7;8;9})+1;0))

Eğer ara değerleri de bulmak istiyorsanız formüldeki ;0 kısımlarını silin.

Eğer aradığınız çözüm bu değilse lütfen biraz örnek verin; şu dosyanın şu hücresindeki/hücrelerindeki değer/değerler şu olduğu için şu dosyanın şu hücresindeki değer şu olmalıdır gibi.

terfi tarihleri gelen personelin terfi tarihini otomatik hatırlatma

Merhabalar; ekte sunmuş olduğum excel dosyasında gerekeni açıkladım. Umarım yardımcı olabilecek arkadaşlarıma konuyu anlatabilmişimdir. şimdiden tşk ederim

Son düzenleme:
Geri