• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dijital Muhabere Defteri

yerbakili

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2003
İşyerinde, bir birimde 6 bilgisayar ile çalışma yapmaktayız. Fiziken tutulan bir defterimiz var. Ama biz bu defteri dijital ortamda tutmak istiyoruz. Excel'in Çalışma Kitabını Paylaştır özelliğini kullanarak birkaç deneme yaptık. Ama istediğimiz sonucu alamadık. Örneğin, paylaşılan dosyayı 3 bilgisayar aynı anda açtığını varsayarsak, 3ü de a1 hücresine bir veri girdiğinde, dosyayı ikinci olarak kaydeden ve üçüncü olarak kaydeden kişiye hangi bilginin geçerli olacağını soruyor. Bu şekilde değil de, atıyorum a1 hücresine veri girildiği an, ilk kayıt işlemi yapıldığı andan itibaren a1 hücresinin dolu olduğunu anlayıp, ikinci bilgisayardaki kişi kayıt yaptığı an a1 e girilen veriyi otomatik olarak a2 ye yazan bir makro yapmak istiyorum. Böyle bir şey mümkün müdür öncelikle onu sorayım. Eğer mümkünse nasıl bir yol izlemeliyim, önerilerinizi alabilirsem çok memnun olurum.

Bunu teorik olarak anlatmak da yapmak da zor. Ama hcbir zaman aynı salisede aynı satıra veri kaydettirmeniz mumkun degil. Geciken alt satıra kaydolur.

Bunu teorik olarak anlatmak da yapmak da zor. Ama hcbir zaman aynı salisede aynı satıra veri kaydettirmeniz mumkun degil. Geciken alt satıra kaydolur.

@cems, ben de gecikenin bir alt satıra kaydolmasını istiyorum zaten. Şöyle düşünün, siz ve ben aynı anda bir dosyayı açtık. Ama ikimizde aynı dosyayı aynı anda açtığımızdan habersiziz. Siz de ben de boş olan, A5,B5,C5 hücrelerine birer veri girdik. Sizin, benden 1 saniye önce kaydet butonuna bastığınızı düşünelim. Kaydet'e bastınız ve excel tablosunu kapattınız. Ardınızdan ben de kaydet butonuna bastığımda, benim A5,B5,C5 hücrelerine girdiğim veriler A6,B6,C6 hücrelerine yazılsın, aynı zamanda da sizin A5,B5,C5 hücrelerine yazdığınız veriler korunsun istiyorum.

Geciken alt satıra kaydolur, demenizden ben bunu anlıyorum. Yanılmıyorsam, benim istediğimde tam bu yönde.

Araştırmalarım sonucu istediğim gibi bir uygulama yaptım.
İhtiyacı olan arkadaşların kullanması için uygulamayı buraya ekliyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba,

yapmış olduğum uygulamada şöyle bir sorun oluştu. MDB dosyasında yaptığım bazı düzenlemelerden sonra (kayıt silme) yeni girdiğim kayıtlardan bazılarını listbox'a karışık olarak yazdırıyor. Örneğin listbox'da son ID 78 iken 79. kaydı listenin en başındaki 1 numaralı kaydın üzerine yapıyor. Ondan sonraki kayıtları da listenin en başına yapmaya devam ediyor.

Şu şekilde sorayım. Mdb dosyasındaki satırları küçükten büyüğe sıralayarak listbox'a almak için nasıl bir kod yazmalıyım acaba?

Edit: Düzeltme kodunu buldum. Listele fonksiyonuna;
Kod:
With ListBox1
    .Clear
    Set con = CreateObject("adodb.connection")
    con.Open "provider=microsoft.jet.oledb.4.0;data source=" & ThisWorkbook.Path & "\database.mdb"
    Set rs = con.Execute("select * from Tablo1 Order By [ID]")
    .Column = rs.GetRows
    End With
    Set rs = Nothing: Set con = Nothing
kodları yazılmalı.

Son düzenleme:
Geri