• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

diğer sayfadan veri alamıyorum

Excel Vers. ve Dili
2007-TÜRKÇE
Sayın ustalarım;
yapmış olduğum listede aylık yeminli ve ba formu düzenledim.
Fakat firma ünvanı bölümüne firmanın adını yazdıktan sonra vergi dairesi ve vergi numarasını yazamıyorum.bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba,

D2 hücresine yazarak yan ve alt hücrelere kopyalayınız..

Kod:
=EĞER($C2="";"";DÜŞEYARA($C2;'VERİ SAYFASI'!$A:$C;SÜTUN(B1);0))

VERİ SAYFASI sayfasdında AKİDE KÖSEOĞLU (10 ve 11. satır) verisinin sonundaki fazladan boşluğu siliniz..

.

Sn. Ömer bunu makroya uyarlarsak nasıl yazmamız lazım.

Sn. Ömer bunu makroya uyarlarsak nasıl yazmamız lazım.

Kod:
Sub Duseyara()
Set S1 = Sheets("YEMİNLİ VE BA")
Set S2 = Sheets("VERİ SAYFASI")
Alan = "A2:C" & S2.Cells(65536, 1).End(xlUp).Row
For i = 2 To S1.Cells(65536, 3).End(xlUp).Row
If S1.Cells(i, 3) <> "" Then
S1.Cells(i, 4) = Application.WorksheetFunction.VLookup(S1.Cells(i, 3), S2.Range(Alan), 2, 0)
S1.Cells(i, 5) = Application.WorksheetFunction.VLookup(S1.Cells(i, 3), S2.Range(Alan), 3, 0)
End If
Next
End Sub

.

ömer bey ben nerede hata yapıyorum bilemiyorum ama sürekli makro hatası veriyor. Nasıl yapmam gerekiyor.

Hata mesajını bildirirmisiniz.

Eğer güvenlik ayarlarınız yüksek ise önce aşağıdaki işlemleri uygulayınız..

Boş bir excel sayfası açarak, Araçlar / Makro / Güvenlik ekranından Düşük ( önerilmezi) işaretleyerek tamam butonun basın ve çıkın. Çıkarken kaydetmenize gerek yoktur. Bu işlemi birkaç yapmanız yeterli olacaktır. Bu işlemden sonra tekrar dosyayı açıp deneyiniz..

.

arkadaslar ben de ürünlerin fiyat ve agırlıklarını userformda otomatik olarak gostermek istiyorum ancak beceremedim.yardımcı olursanız sevinirim..

Ekli dosyalar

Sn. megaloman21 şu an senin form üzerinde uğraşıyorum, bittiğinde dosyana bakar ne gibi değişiklikler gerekiyorsa o noktadan sonra iletirsin. Dosyayı ekliyorum, buradan yola çıkarak yardım alabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
örnek olarak sevk edilen il e ait açılan komut düğmesine aşağıdaki kodu denermisiniz.
kendinize göre değiştirin veya ekleyiniz.

Private Sub ComboBox2_Change()
sat = ComboBox2.ListIndex + 3
ComboBox4.Text = Sheets("1").Cells(sat, "C")
TextBox17.Text = Sheets("1").Cells(sat, "E")
TextBox13.Text = Sheets("1").Cells(sat, "D")
End Sub

Geri