• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Diğer sayfadan koşullu bilgi aktarma...

Excel Vers. ve Dili
2003
Arakdaşlar vba'da yeniyim. Araştırma sonucunda Excel Forumunuza ulaştım ve aranıza da yeni katıldım. Bir sorum olacak işin içinde çıkamadım. sanırım vba ile çözülebilir bir konu.

Şimdi Çalışma sayfamda iki sayfa var. Form ve Veriler sayfası. Veriler sayfasına sabit bilgilerimi kaydediyorum. Ürün Kodu, markası ve Ücreti gibi. Form sayfasında Ürün Kodu sütunundaki hücerelere ürün kodunu girince veri sayafasından o ürün koduna ait, ürün kodu, marka ve ücretinin otomatik gelmesi istiyorum. Forumdan bir kaç bişi denedim ama başarılı olamadım. Deneme dosyamı ekte gönderiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürü bir borç bilirim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Arakdaşlar vba'da yeniyim. Araştırma sonucunda Excel Forumunuza ulaştım ve aranıza da yeni katıldım. Bir sorum olacak işin içinde çıkamadım. sanırım vba ile çözülebilir bir konu.

Şimdi Çalışma sayfamda iki sayfa var. Form ve Veriler sayfası. Veriler sayfasına sabit bilgilerimi kaydediyorum. Ürün Kodu, markası ve Ücreti gibi. Form sayfasında Ürün Kodu sütunundaki hücerelere ürün kodunu girince veri sayafasından o ürün koduna ait, ürün kodu, marka ve ücretinin otomatik gelmesi istiyorum. Forumdan bir kaç bişi denedim ama başarılı olamadım. Deneme dosyamı ekte gönderiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürü bir borç bilirim.

merhaba
B2 hücresine
Kod:
=EĞER($A2="";"";DÜŞEYARA($A2;Veriler!$A$2:$C$65536;2;0))
C2 hücresine
Kod:
=EĞER($A2="";"";DÜŞEYARA($A2;Veriler!$A$2:$C$65536;3;0))
bu formülü giriniz.
A2 hücresine kod girerek deneyiniz

merhaba
B2 hücresine
Kod:
=EĞER($A2="";"";DÜŞEYARA($A2;Veriler!$A$2:$C$65536;2;0))
C2 hücresine
Kod:
=EĞER($A2="";"";DÜŞEYARA($A2;Veriler!$A$2:$C$65536;3;0))
bu formülü giriniz.
A2 hücresine kod girerek deneyiniz

Kardeşim Çok Teşekkür ederim. Allah Razı olsun. VBA'ya girmeden halletmek daha güzel oldu benim için.

Geri