• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

diger excel dosyasindan veri cekme

Excel Vers. ve Dili
2007
selamlar elimde iki adet excel dosyasi var.bunlardan ilkinde (TASK ID VSbaslikli olan ) tasklar ve bu tasklarin isimleri yer aliyor.
ikinicsinde ise olusturmaya calisigimiz bir matris var.ancak matris te TASK ID si yerine name yazsin istiyoruz. Name bilgisini diger excel dosyasindan (taskID )den nasil cekebiliriz.

Ekli dosyalar

Matrix dosyanız yine bozuk kontrol edin kodlamada sorun olmalı

ben bir şey daha ekliyeyim dosyayı düzeltirken excel olarak kaydedin ve içine nasıl bir işlem istediğinizi ve nereden aldığını belirtin bizde yardım edelim. bu şekilde sadece siz anlarsınız.
sorularımızı lütfen daha açık ve net soralım

selamlar tekrar hızlı cvp ve uyarılar ıcın tesekkur ederım.
ılk olarak ıstedıgımı daha ayrıntılı olarak acıklayayım.

elımde ıkı tane excel dosyası var.
Bunlardan bırı matrıs adında.
bu dosyanın içeriğinde hangı konuların hangı konularla ilişkili oldugunu gosteren bır topla var.bu tabloda konu ısımlerı malesef mevcut degıl sadece konu numaraları var.ornegın # 2078, #2090 gibi

bir diger excel dosyasinda ise bu konu numaralarinin isimleri mevcut
ornegin #2078 numarali konunun ismi ocak.

simdi istedigim sey su,
matris dosyasinda bulunan konu numaralari, isimlerini number-name adli excel dosyasindan alsin ve bu numaralar yerine kodu isimleri yazsin.
umarim aciklayici olabilmisimdir.
ayrica dosyalari duzenleyip yeniden upload ediyorum

Ekli dosyalar

merhaba
bir tanesinde iki ( #2078 #2091 )
bir tanesinde ( #2079 #2080 #2092 ) numara var.
bunu nasıl yapacağız

matris dosyasinin B sutunundan bahsediyorsunuz sanirim.
zaten o sutunlardaki #2078 vs surekli olarak degisicek sayisi belli degil oenmli olan #2078 yada herhangi bir numarayi diger number-name dosyasinin icinden arayip bulmasi

matris dosyasinin B sutunundan bahsediyorsunuz sanirim.
zaten o sutunlardaki #2078 vs surekli olarak degisicek sayisi belli degil oenmli olan #2078 yada herhangi bir numarayi diger number-name dosyasinin icinden arayip bulmasi

orada diğerleri ile aynı tarzda olacak ise
örneğin #2078 sizin istediğiniz dosyada'da #2078 şeklinde olacak ise istediğiniz hücreye
Kod:
=EĞER(B2="";"";DÜŞEYARA(B2;'[numer name.xlsx]Sayfa1'!$A$3:$B$65536;2;0))
bu formülü yazınız

butun B ve C sutunlarindaki task numaralarinin isimlerini diger dosayadan bulsun istiyorum. Verdiginiz formulu B icin denedim ama olmadi benden kaynakli olabilir cunku pek excel bilgim yok.

butun B ve C sutunlarindaki task numaralarinin isimlerini diger dosayadan bulsun istiyorum. Verdiginiz formulu B icin denedim ama olmadi benden kaynakli olabilir cunku pek excel bilgim yok.

tek tek mi bulacak yoksa toplu halde mi_?
biraz önce bundan bahsetmiştim
#2078 ile aynı şekilde olmalı.
yani bulacağınız kitap'taki ( matris dosyası b2 hücresi ) kriter ile arama yapılacak olan kitap'daki ( numer name A Sutunu ) ile birbirine eşit olması gerekmektedir.
Örneğin
siz #2078'i arayacaksınız size bulup getirecek.
ama siz eğer ki hücreye bunun dışında bir bışluk yada herhangi bir başka bir şey girdiğiniz de hata verecektir.
yani elinizde ki dosyalar üzerinde anlatmak gerekirse
matris dosyanızın b2 hücresine #2078 yazıp açıklamasını yada hangi bilginin gelmesini istediğiniz hücreye
Kod:
=EĞER(B2="";"";DÜŞEYARA(B2;'[numer name.xlsx]Sayfa1'!$A$3:$B$65536;2;0))
bu formül'ü giriniz. karşınıza Ocak yazacaktır.

yukarıda kı vermıs oldugunuz formulu matrıs dosyasında b2 hucresıne ekledım (fx yazan yere) entera basınca karsıma dosya sec cıktı numer name adlı dosyayı sectım ancak olmadı sanırım ben bu ısı beceremedım :((

pekı aynı seyı C3 hucresındekı 9 tane task numarası ıcın yapabılıcekmıyız. B2 de tek task numarası var sorun yok ancak aynı hucrede bırden fazla task numarası olunca ne olucak?

pekı aynı seyı C3 hucresındekı 9 tane task numarası ıcın yapabılıcekmıyız. B2 de tek task numarası var sorun yok ancak aynı hucrede bırden fazla task numarası olunca ne olucak?

sanırım bunu yerleşik fonksiyon ile yapamayız. ama genede uzman arkadaşlar bilirler. makro ile yapılabilir sanırım

Geri