• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Diğer Dosyada İlgili Sayfadan Veriyi Çekip Satırlara Yayma

Excel Vers. ve Dili
Office 365 | Türkçe
Arkadaşlar hepinize merhaba.

Sorunumu sizlere daha iyi yansıtabilmek için aşağıya gerekli 2 excel dosyasını ekledim.

Ne yapmak istediğim dosya içerisinde açık bir şekilde yazıyor fakat kısaca özet geçmek gerekirse,

birinci excek dosyasında bir satıra (atıyorum) abcd yazdığımda diğer excel dosyasında abcd SAYFASINDAKİ verileri alıp bu sayfadaki yerlerine yazacak. Ayrıntılı açıklama dosya içerisinde mevcut.

Emeği geçen geçmeyen, yardımcı olan olmayan herkese minnettarım.

Saygılar

Ekli dosyalar

Arkadaşlar elim kolum bağlı bir şekilde sizden gelecek olan desteği bekliyorum bilginize ..

Açmış olduğun konu 146 defa görüntülenmiş fakat cevap yazılamamış, umarım gün içerisinde söz konusu sıkıntımı giderebiliriz.

Tekrar tekrar teşekkürler

Merhaba;
Öneri;
Öncelikle bu tablo yapısından vazgeçin. Modellere ait bilgilerinizi aynı dosyada tutarsanız burdan veri almak kolaylaşır.
Eki inceleyin. Şayet model bilgilerinin olduğu sayfaları korumak durumundayım diyorsanız yine aynı excel dosyasında birleştirmek yoluyla yeni bir düzenleme yapılabilir.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Hocam çok çok çok çok çok çok teşekkür ediyorum. Farklı excel dosyaları değilde sizin dediğiniz gibi yaptım. teklif hazır olduğunda modelleri GİZLİCEM kalabalıkta yapmayacak :)

O kadar güzel bir kodlama yapmışsınızki, hiç uğraşmadan istediğim şekilde değişiklik yapabiliyorum, ekliyorum çıkartıyorum v.s. v.s. ellerinize sağlık hocam.

Asıl zor olan kısım buydu (tabi benim için ) şimdi ufak bir bölüme daha el atmanızı rica edicem hocam.

Dosyayı düzenledim açtığınızda ne demek istediğimi anlayacaksınız. Bahsetmiş olduğum yerleri renklerle ifade ettim zaten. Ben yine kısa bi özet yapayım.

Aynı excel dosyasına 2 sekme daha ekledim. Yeni Kayıt ve musteriler sekmesi.
Yeni Kayıt sekmesinde bi kayıt formu var Adı Soyadı Telefonu v.s.. bu bilgileri manuel giricem KAYDET dicem musteriler sekmesindeki tabloya keydedecek aha bu kadar :))

Tekrar Tekrar Teşekkür Ediyorum Hocam.
Emeği geçen geçmeyen herkesten Allah Razı Olsun.

Saygılar

Ekli dosyalar

Merhaba;
Doğru anladıysam eki inceleyin.
Ayrıca neden bu kadar birleştirilmiş hücre kullanıyorsunuz.? (bence gerekli olmadıkça kullanmayın)
İyi çalışmalar.
Not: Kodlar alıntıdır.

Ekli dosyalar

Hocam Ellerine Sağlık Çok Teşekkür Ediyorum.
Size 3 Sorum Olacak :)

1. Neden Çok Kullanmamalıyız, Zararı Nedir ?
2. Bu dosyada numarayı elle vermesek ve en son kaydedilen numaradan bir sonrakini otomatik olaraz yazdırsak olmazmı, böyle bir şansımız var mı ?
3. Bu hazırlamış olduğunuz dosyayı ben size göndermiş olduğum son dosyadaki yerlerine yerleştirebilirmiyim.

Tekrar Tekrar Teşekkür Ediyorum Hocam.

Hocam size biraz yük oldum ama sonuca ulaşmak üzereyiz ve hakikaten çok güzel bir sistem çıkıyor ortaya :)) Ellerinize Emeğinize Sağlık.

Şimdi çalışmaların hepsini bir araya getirdim derledim topladım ekteki dosyayı bi incelerseniz iyi olur. Sizin istediğiniz gibi yaptım birleştirilmiş hücreler artık yok :)

Yine sıkıntılı kısmı dosya içerisinde renklerle ifade ettim hocam.

Tekrar Tekrar Teşekkürler.

Saygılar

Ekli dosyalar

Muygun hocam dün akşamdan beri gelmedi, yoğu herhalde.

Arkadaşlar yardımcı olabilecek biri varmı ? Dosyayı hafta sonu bitirmem lazım, Pazartesi günü iş var ve bu dosya bana lazım ...

Teşekkürler Herkese

Merhaba;
Eki tekrar deneyin.
Not: "BRS - 10MTOBRS-" den sonraki kayıt no değerini manuel girmek durumundasınız.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Teşekkür ediyorum hocam ellerinize sağlık, şimdi indiriyorum dosyayı herşey için tekrar tekrar teşekkür ederim. İyiki varsınız.

Muygun Gocam Bunun Sil Butonu Nereye Gitmiş ki :)))

Sil Butonu Önemli Değilde Hocam, Şimdi Burda HAZIRLA sekmesine bir Buton koymak istiyorum ve o butona tıkladığımda "Teklif" adlı sekmeyi komple yazdırmasını istiyorum, nasıl yapabilirim Hocam..

Merhaba;
10 nolu mesaj ekini yeniden deneyin.
Ayrıca silme makrosunu kaldırdım. (isteğinizin tablodan silme değil yeni kayıt için tablo içinin temizlenmesi olarak algıladım)
İyi çalışmalar.

cenkaltunkaya kusura bakmazsan ustadan bende yardım isteyecem.hocam zgro22 adıyla açtığım konu başlığınındaki rar ı incelermisin.daha öncede yardımcı olmuştun.

Merhaba;
10 nolu mesaj ekini yeniden deneyin.
Ayrıca silme makrosunu kaldırdım. (isteğinizin tablodan silme değil yeni kayıt için tablo içinin temizlenmesi olarak algıladım)
İyi çalışmalar.

Tamamdır Hocam, herşey istediğim gibi oldu, ellerinize sağlık, .ok teşekkür ediyorum.
Zamanla muhakkak bir iki ricam daha olacaktır ama şimdilik bu kadar :)

Hocam Tabiki Özellikle Size ve Excel.web.tr Ekibine Tekrar Tekrar Teşekkürler

Geri