• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

diğer çalışma kitabından veri aktarma hk

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zamenya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
hamit bey rakkam işini halletim. biz bu kodu değiştirerek her seferinde bir alt satıra atmasını iptal mı etmiş olduk.
Sub aktar()
Set baglanti = CreateObject("ADODB.Connection")
yol = "DRIVER={Microsoft Excel Driver (*.xls)};" & "DBQ=" & ThisWorkbook.Path & "\veri.xls"
baglanti.Open yol
Set rs = baglanti.Execute("[veri$a1:k1000]")
[c3] = rs.CopyFromRecordset
rs.Close
baglanti.Close
End Sub
böyle yazdım ama basarılı olamadım

ben yanlıs mı yapıyorum anlayamadım benım a1 dekı degerlerım hep degısıcek fakat bunu data sayfasında hep bı alt satıra yazsın ıstıyorum...yardımcı olabılırsenız cok sevınırım

Kod:
Sub aktar2()
    yol = "DRIVER={Microsoft Excel Driver (*.xls)};" & "DBQ=" & ThisWorkbook.Path & "\veri.xls"
    baglanti.Open yol
    Set rs = baglanti.Execute("[Sayfa1$a:a]")
    Cells([c65536].End(3).Row + 1, 3) = rs.Fields(0).Name
End Sub

Kod:
Sub aktar()
    baglanti.Open yol
    Set rs = baglanti.Execute("[veri$a1:k1000]")
    [a2].CopyFromRecordset rs
    rs.Close
    baglanti.Close
End Sub
şeklinde deneyin.

Öncelikle böyle bir kod için çok teşekkür ederim.

Yardım istediğim konu rakamlarında aktarımın yapılması. Bu konu için öneriniz ' olarak var fakat rakamlar aktarım yapılan ve mevcut olan her iki dosyada da sayı olarak toplanması gerekiyor. Tırnak konulduğunda rakamlar bir değer ifade etmiyor. Bunun için yardımlarınıza ihtiyacım var.

Teşekkürler.

Konu hakkındaki yardımlarınızı bekliyorum.

Ek olarak bir soru daha, veri alınacak dosyaya şifre vermek istiyorum. Fakat dosya şifreli olduğundan aktarımı yapamıyorum kod çalışmıyor.
Yardımlarınıza ihtiyacım var.

Bir sorunla daha karşılaştım.
Yaptığım çalışma dosyaları ekledim. Bu dosyalar bir paylaşım klasöründe duruyor. Her kişiye kendine özel bir dosya mevcut. Eğer veri alınacak bu başka bir bilgisayarda açık ise benim bilgisayarımda da açılıyor. Bunu nasıl önleye bilirim.

Bu 3 konuda yardım beklemeye devam ediyorum.

Ekli dosyalar

• sh.rar
    sh.rar
    1.1 MB · Görüntüleme: 6
Korhan bey, Ali bey, Evren bey, Sayın Uzmanamele;

Sizlerden yardım bekliyorum.

Sorunlarıma yardım bulabilmek için konuya okunmamış öğe göndermek amacıyla bu mesajı yazıyorum.

Kolay gelsin

Konu hakkındaki yardımlarınızı bekliyorum.

Ek olarak bir soru daha, veri alınacak dosyaya şifre vermek istiyorum. Fakat dosya şifreli olduğundan aktarımı yapamıyorum kod çalışmıyor.
Yardımlarınıza ihtiyacım var.

Kodun, şifreli dosyalarda çalışmadığını biliyorum.

Öncelikle böyle bir kod için çok teşekkür ederim.

Yardım istediğim konu rakamlarında aktarımın yapılması. Bu konu için öneriniz ' olarak var fakat rakamlar aktarım yapılan ve mevcut olan her iki dosyada da sayı olarak toplanması gerekiyor. Tırnak konulduğunda rakamlar bir değer ifade etmiyor. Bunun için yardımlarınıza ihtiyacım var.

Teşekkürler.

Verileri çağırdıktan sonra sayıya dönüştürebilirsiniz.

Bir sorunla daha karşılaştım.
Yaptığım çalışma dosyaları ekledim. Bu dosyalar bir paylaşım klasöründe duruyor. Her kişiye kendine özel bir dosya mevcut. Eğer veri alınacak bu başka bir bilgisayarda açık ise benim bilgisayarımda da açılıyor. Bunu nasıl önleye bilirim.

Bu 3 konuda yardım beklemeye devam ediyorum.

Bu konuda bilgim yok.

Geri