• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Detaylı bir Çizelgeden veri alma ??

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mab82
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007
Merhaba arkadaşlar. Yine çok sıkıştım ve yine bir örnek dosya ile yardımınıza ihtiyacım var. Eminim herzamanki gibi yardımıma koşacak bir excel üstadı çıkacaktır ;)

Bu kadar gazın ardından :) şimdi arkadaşlar ben formülle yapmaya çalıştım ancak başaramadım. Formülle yapılabilir belki ama ben yapamadım en azından. Bir veri dosyam var tablolarımızın listelendiği. Birde dosyamız var bu veri dosyamızdan başlığına göre alt verilerini aldırmak istediğimiz. Örnek dosyada daha iyi anlaşılacaktır sorum.

Sanırım bunu ancak makro ile yapabiliriz. Tabi formülle olsa daha iyi çünkü pek makro dilini bilmiyorum. Sonuç olarak formül tercihimdi ancak makro ile bile olsa yapabilirsek yardımlarınızı bekliyorum. Bu benim işimi çok çok kolaylaştıracak bir çalışma. Umarım yardımcı olacak birisi çıkar. Hepinize saygılar sunarım.

Ekli dosyalar

Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

İki dosyanız açıkken aşağıdaki formülü A12 hücresine uygulayın. Formülü diğer kırmızı hücrelerede uygulayın.

Kod:
=EĞER(KAYDIR([veri.xls]Sayfa1!$A$1;KAÇINCI($B$4;[veri.xls]Sayfa1!$B:$B;0)+SATIR()-5;SÜTUN()-1)=0;"";KAYDIR([veri.xls]Sayfa1!$A$1;KAÇINCI($B$4;[veri.xls]Sayfa1!$B:$B;0)+SATIR()-5;SÜTUN()-1))

Yalnız bu formül iki "veri" dosyası kapalı olduğunda "#DEĞER!" hatası verir iki dosyanın açık olması gereklidir.

Ekli dosyalar

Geri