• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ders DaĞilimi

Erdinç FIRTINA

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Değerli Forum Üyeleri,
İki haftalık ders dağıtımını, fonksiyonlar ile veya makro kodları ile otomatik olarak yapmak mümkün müdür?

Dosyam ektedir ve açıklamalar dosyadadır. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler!!!

Böyle bir işlemin yapılıp yapılamayacağı bilgisi de benim için çok büyük bir yardımdır.

ÖĞRETMENLERİN DERS PROGRAMLARI YAPILACAKTIR.

BELİRLENEN ÖLÇÜTLER AŞAĞIDAKİ GİBİDİR.

1- HER ÖĞRETMEN BİR DERSLİKTE BİREYSEL OLARAK BİR ÖĞRENCİYLE DERS YAPACAKTIR.

2- ÖĞRENCİ LİSTESİNDE, HER ÖĞRENCİNİN HANGİ DERSİ KAÇ SAAT ALACAĞI YAZILMIŞTIR.

3- HER BİR ÖĞRENCİ İKİ HAFTALIK VE HER HAFTADA CUMARTESİ DAHİL 6 GÜNLÜK DERS SÜRESİ İÇİNDE EN FAZLA 6 SAAT DERS ALABİLECEKTİR. ANCAK, 6 DAN AZ DERS ALMASI BELİRTİLİRSE, BELİRTİDİĞİ KADAR DERS ALMALIDIR.

4- ÖĞRETMENLER HER GÜN EN FAZLA 8 SAAT DERS YAPABİLİR.

BELİRLENEN BU ÖLÇÜTLERE GÖRE KODLAR VEYA FORMÜL İLE ÖĞRETMENLERİN DERS PROGRAMLARI OTOMATİK OLARAK DAĞITILARAK YAPILABİLİR Mİ?

Arkadaşım,
Bunu dağıtmak zor değil, program yazmadan elle kafadan bile dağıtılabilir. Çünkü çok geniş bir alana çok az şey yerleştirmek gerekiyor, yüzlerce çözüm üretilebilir. Başka kısıt yok ise programda yazabiliriz.

Sayın kulomer46,
Öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Bunu yapmanın çok zor olmadığını söylüyorsunuz. Ancak, buradaki öğrenci, öğretmen ve derslik sayısı sadece yapılabilecek program açısından örnek olması bakımından kısıtlı sayıdadır. Öğrenci, öğretmen ve derslik sayısı değişkendir ve arttırılacaktır. Yine programın zamanı 2 haftalık değil aylık olacaktı. Yani bazı aylar 30, bazı aylar 31 gün olacaktır. Bu sayıları sadece böyle bir dağılımın otomatik olarak yapılıp yapılamayacağını ve eğer yapılabilirse olayın mantığını öğrenmek için yazdım. Eğer yardımlarınız olabilirse çok sevinirim.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler!!!

Değerli dostum,
İstediğiniz kapsamlı bir program. Program size acil mi lazım. Yoksa ramazandan sonra olsa olur mu?
Şu anda oruç ayı içerisinde olduğumuzdan dolayı kafamı verip uzun soluklu programlar yazamıyorum.

Sayın kulomer46,
İlgilendiğiniz için tekrar çok teşekkür ederim. Eğer kapsamlı bir program ise yapılacak bir şey yok. Sizi çok yormayacaksa ve zaman ayırabilip yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler!!!

Dostum,
Biraz uğraşarak Ek'li dosyayı isteklerinize uygun halde hazırlamaya çalıştım.
İyi Çalışmalar.

Sayın kulomer46,

Size her şey için çok teşekkür ederim. Elinize, beyninize ve de yüreğinize sağlık!!!

Ders Dağılımı

DEĞERLİ ÜYELER,
SAYIN kulomer46, öğrencilerin derslere göre dağıtımının otomatik olarak yapıldığı kodları hazırlamıştı.
Hazırlanan kodlarla, bir öğretmene ait yapılan ders programında, her öğrenci belirlenen saat kadar derse girecek şekilde dağıtılıyor. Toplam 216 saati geçiyorsa ders sayısının fazla olduğu belirtiliyor.
Aynı kodlarda değişiklik yapılarak;
1.Bir öğrencinin hangi derse kaç saat gireceği belirtilerek her öğretmenin ders programı aynı anda yapılabilir mi? Aynı anda yapmak istememin nedeni öğrencinin derslerinin çakışmamasıdır.
Örneğin; Türkan YOL adlı öğrenci için her derse göre ders programı yapıldığında, (Matematik için 3 saat, Beden dersi için 2 saat, Türkçe dersi için 1 saat olacak şekilde) öğrenci, aynı tarih ve saatte iki veya üç öğretmende olabiliyor. Yapmak istediğim bu çakışmayı önlemektir.

2.Eğer öğrenci için önerilen ders saat sayısı 6 dan fazla ise, 256 saati geçtiğinde uyarıldığı gibi uyarıda bulunması mümkün müdür?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler!!!

böyle bir çalışma çok lazım idi bana .mümkünse bir daha yüklermisiniz . sitede çalışma yapıldıktan sonra doğru düzgün bir şey indiremez oldum

iyi günler rica etsem birdaha dosyayı yüklermisiniz

Geri