• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

depo stok programı için yardım(formul yardımı)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MaG1s
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 turkce
Depo giriş çıkış analizi hk.

Merhabalar

Ekte görüldüğü gibi bir depo stoklarını tutuyorum.Mevcut kısmında hangi üründen hangi lot no varsa görmek istiyorum.Lot no ile çıkış yapılmadan mevcut kısmında hangi ürünüden hangi lot no ürün kalmış görebilirmiyim?Lot no ile kesinlikle çıkış yapılmalıdır derseniz lot no ile çıkış yapılabilir.Bu konuda formül yapabilecek biri var mi?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba;
Başlığınızı "Depo giriş-çıkış analizi" şeklinde düzenlerseniz daha doğru olur.
Sorunuzu doğru anladımmı bilmiyorum ama yinede Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Sayın muygun elinize emeğinize sağlık güzel olmuş ancak ben size eksik bilgi aktardım.Ben depomda var olan lot no ile ürünleri görüp buna göre üretim planlama yapicam.Sanırım bunun için lot no ile çıkış yapılması gerekicek.Eski lot no'ları gormek benim işime gelmez cünkü sevk edilen ürün anlamına gelmektedir.

bir ürünün kaç tane koliye girmesi gereken adet var.Bunu eklemem sizce iyi olur mu?

Depo giriş çıkış analizi yardım

Tekrardan merhaba...

EKte bir örnek yaptim.ben depomda ürünleri görmek istiyorum.Mevcut kısmında 7.500 var.Elimde kalan 7.500 tane içerisinde kaç tane lot no var.ambalajlama miktarlarınıda ekledim.Kullanılabilir belki...

Ekli dosyalar

Tekrardan merhaba...

EKte bir örnek yaptim.ben depomda ürünleri görmek istiyorum.Mevcut kısmında 7.500 var.Elimde kalan 7.500 tane içerisinde kaç tane lot no var.ambalajlama miktarlarınıda ekledim.Kullanılabilir belki...

Merhaba Syn. MaG1s;
Eğer yapmak istediğiniz bir giriş-çıkş=kalan ise lot ne? (her ürün için grup miktarı mı?)
lot baz alınacaksa tüm girişlerde neden lot yok. (tüm verilerde tarih olduğu varsayılırsa giriş-çıkış=kalan hesabı tarihe göre yapılsa daha yerinde olmaz mı?)
kalan hesabı girişe göre mi?, çıkışa göre mi yapılacak?
Gördüğünüz gibi bana göre tabloda netleşmesi gereken hususlar var. O nedenle çözüm üretemedim.
İyi çalışmalar.

Merhaba Syn. MaG1s;
Eğer yapmak istediğiniz bir giriş-çıkş=kalan ise lot ne? (her ürün için grup miktarı mı?)
lot baz alınacaksa tüm girişlerde neden lot yok. (tüm verilerde tarih olduğu varsayılırsa giriş-çıkış=kalan hesabı tarihe göre yapılsa daha yerinde olmaz mı?)
kalan hesabı girişe göre mi?, çıkışa göre mi yapılacak?
Gördüğünüz gibi bana göre tabloda netleşmesi gereken hususlar var. O nedenle çözüm üretemedim.
İyi çalışmalar.

Tüm girişlerde lot no yok derken şu şekilde açıklıyım.Lot nosu olmayan ürünlerde o zaman lot no sistemi yoktu.Olmadıgı için geriye dönük lot nosu yazmadım.Onları dikkate almayınız."GİRİŞ" sayfasında ki son kayıtların hepsinde lot no mevcuttur.Yapmak istediğim "GİRİŞ-ÇIKIŞ=MEVCUT LOT NO NE"

Kalan hesabi tarihe göre yapılsa bile tarih kalan kısmında benim işime yaramıycaktır.Bana gerekli olan ürün adedi ve lot nosu.Kalan hesabi çıkışa göre yapılacak.

Sizin yapmış oldugunuz "MEVCUT" sayfasının gri ile boyadıgınız alanda Lot numaraların hepsi gözüküyor.Ben depomda kalan lot numaraları gormek istiyorum.

Bir örnek yaptım. "GİRİŞ" sayfasında 2 kere farklı lot no ile giriş yaptim.ilk giriş yaptıgım lot numaradan önce cıkış yapması lazım.Tarihden bahsederken bundan bahsettiniz sanırım.Tarihden yakalayabilirsiniz.Önce giriş yapılan ürün önce çıkış olması gerekmektedir."MEVCUT"sayfasında Lot no yazan yeri Tarih olarakta çevirebiliriz.Ama bu sefer ben o tarihin lot numarasını "GİRİŞ" sayfasında arattırarak mı bulurum ?

Merhaba Syn. MaG1s;
Çözüm üreteceksem (ki buna uğraşıyorum) benim konuyu bilmem gerekiyor.
1-Giriş sayfasında veri varsa "Onları dikkate almayınız" noktasını ben nereden bileceğim.!
2-Söylediğiniz ilk giren ilk çıkar mantığı yani Filo-Fifo üretim planlama mantığıdır. Bunu başında belirtmeliydiniz.
3-Giriş ve çıkışlarınızın hepsine tarih atın. Tarih yoksa (bilinmiyorsa) Bir miladı baz alın. (örn çıkışın olmadığı bir tarihi yazın ki giriş-çıkış sıralamasında ön taraflarda yer alsın. Böylece eksi bakiye görünmesin.)
4-Bazı ürünlerin giriş-çıkışa göre eksi olduğu görünüyor. (girişi olmayan ürünün çıkışı nasıl oluyor?)
5,6,7 yi yazmayacağım. Önce tabloyu inceleyin sonra üzerinde konuşalım.

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

makrolarda guvenlik hatasi veriyor guvenlik ayarlarını düşük ayarlardım ama hala aynı hatayi aliyorum.

hatanin resmi ektedir.

Ekli dosyalar

• adsız.jpg
    adsız.jpg
    103.1 KB · Görüntüleme: 36
  • adsız1.jpg
    adsız1.jpg
    104 KB · Görüntüleme: 7
Macroyu hallettim .
hepsine lot no verdim.eksi olması anormal evet depocumuz olmadıgı için giriş cıkışlar karmakarısık bu uzerinde caliştiğimiz sayfa sıfırlanacak.Depo sayım yapılıp düzene giricektir.macrolar duzgun calisiyor.ancak depomda hangi lot no lu ürünlerin kaldıgını hala goremiyorum.

Merhaba;
Hepsine Lot No verdiğiniz verileri giriş çıkış sayfasına yerleştirin ve tabloyu deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

sayın muygun ,
Yapmış oldugunuz formda tüm lot noları gösteriyor ben depomda mevcut olan lot noları gormek istiyorum.Emeğiniz için cok tsk ederim sizi ugrastırdım ama bu benim icin kullanisli olmadı.bir ürünün depo stogunu gormem zorlaştı.

sayın muygun ,
Yapmış oldugunuz formda tüm lot noları gösteriyor ben depomda mevcut olan lot noları gormek istiyorum.Emeğiniz için cok tsk ederim sizi ugrastırdım ama bu benim icin kullanisli olmadı.bir ürünün depo stogunu gormem zorlaştı.

Merhaba;
Şu lot nolarını anlayamadım gitti...
Son olarak şu eki dener ve bilgilendirirseniz Lot No'sunun bir veri tabanını temizlemek yerine kullanılabilir verileri işaretlemek olduğuna karar vereceğim.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Şuanda kullandıgım formda bir örnek vereyim.açıklayıcı olur.

sizin en son yaptiğiniz formdaki toplam çıkış benim bir işime yaramıycaktır.toplam mevcut olsa daha iyi olurdu.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Ne yazıkki tablonuzu ve sorunuzu anlayamadığım için yardımcı olamayacağım.
Umarım çözüm bulursunuz.
İyi çalışmalar.

İlginiz ve alakanız için tsk ederim.Yardımci olmaya çalışmanız bile birşeydir.Benimde anlatımım iyi değildi.Tskler yinede.

Geri