• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

deniz nöbet

zerali

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Arkadaşlar benim okuluma yapmak istediğim nöbet proğramında diğer nöbet proğramlarından farklı olarak B sütunundaki takvimin cumartesi pazar günlerini göstermemesi ve renkli bölümlerdeki yerlerin takvime göre oluşması (yani resmi günlerde dizilmesi)Halit3 hocam bunu çok güzel yapmış ama ben koddan anlamadığım için sadece kopyalamak zorunda kaldım.Kodsuz da yapılabilirse daha da güzel olur.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın Zerali
Tarihlerin ilk hücresinin sağ alt köşesinden aşağıya doğru çekin,son hcrenin sağ alt köşesinde doldurma seçenekleri belirecektir.Oradaki ok yardımıyla "iş günlerini dolduru" seçin.
Sonrasında C4 hücresini seçip =B4 yazın ve hücreyi biçimlendirden isteğe uyarlanmış seçip "gggg" yazın.

çok teşekkürler heft hocam sayenizde yeni bir şey öğrendim.Bunu Cumartesi pazar olmadan yapma şansımız olur mu?Yani sadece resmi günler

heft hocam ben günleri dolduru işaretlemişim iş günlerini doldur deyince düzeldi.Çok teşekkürler çok saolun.

yardımlarınızla yaptığımız proğramın son halini ekliyorum.Burada kod işine biraz ihtiyacım olacak arifbirgen hocam kendi yaptığı ders proğramında kullanmış olduğu bir tıklamayla renkli nöbet yerlerinin yukarıdan aşağıya değiştirilmesi ni (Yani D4 deki kişinin D5 e gelmesi) eğer yapabilirsek çok memnun olacağım.şimdiden çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

değiştirden kastınızı çok net anlayamadım.konuyu biraz daha açar mısınız?

Sayın heft hocam arifbirgen hocam makroyla yapmış nöbetyeri değiştir e tıklatığında D4 den D8 e kadar bir sıra yer değiştiriyor. yani D4 deki kişi D5 e,D5 deki D6 ya D6 daki D7 ye, D7 deki D8 e D8 deki de D4 e geliyor.Her tıklamada bu devir-daim devam ediyor. Bu E,F,G,H,I,J,K sütunlarında da aynı zamanda olacak şekilde düzenleyebilir miyiz?
arif hocam kızmaz inşallah örneği aşağıya ekledim.

Ekli dosyalar

Kod:

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()

ReDim say(50)

For k = 4 To 11
s = s + 1
say(s) = Cells(8, k)
Next

For j = 4 To 11
For i = 8 To 4 Step -1
Cells(i + 1, j).Value = Cells(i, j).Value
Next i
Next j
s = 0
For k = 4 To 11
s = s + 1
Cells(4, k) = say(s)
Next

End Sub

çoook teşekkürler halit3 hocam kodlar çalıştı.Proğram çok güzel oldu.emeğinize sağlık.

Geri