• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

deney tarih çalışması olmadı nasıl yapılır?

Excel Vers. ve Dili
2019
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba, forumda arattım ama bulamadığım için buradan yazmak istedim. Bize okulda bir örnek uygulama üstünde çalışmamızı istediler ama ben bunu deneylere uygulamayı istiyorum.
Örneğin iki satır ve 70 deney listesi mevcut ve burada sütunlarda birincisi deney adı ikincisi deneyin yapıldığı tarih olacak. buraya kadar kolay deneyleri tek tek yazdım. sorun şu mesala 3 yıl önce yapılan deneyleri bu kısımda sıralatmak istiyorum ve yapamıyorum. yada tam anlatamadıysam sütünun birinde öğrenci isimleri olsun diğer sütünda öğrencilerin doğum tarihleri olsun örneğin 23 yaş üstü öğrencilerin kimler olduğunu görme şansım mevcut mu? ben bu üstteki iki örneği Zemin deneylerinin yapılış tarihlerine uygulayacam ama bir türlü çözemedim. süzmeyide denedim ama genede olmadı.... kusuruma bakmayın rahatsız ettim herkese iyi çalışmalar dilerim...

Merhaba,

Küçük bir örnek ile açıklarmısınız.

tabikide şu şekilde anlatmak daha basit gerçi yukarda da yazdım örneği ama şöyle anlatayım, çalışmamda 2 sütun boyunca gerçekleştirecem. örneğin birinci sütunda sadece öğrenci adları olacak, ikinci sütunda ise sadece öğrencilerin doğum tarihleri olacak. Ben bu çeşitli yaş grubundaki öğrencilerin misalen 21 yaşından büyük olanlarını sıralatacam yani bir nevi süzme işlemi gibi ama tam manada yapamadım. işte 22 yaşından byük kim varsa sıralatacam... bunu nasıl yaparım bulamadım

Farklı bir sütunda yaşlarını bulabilirsiniz.

B sütununda doğum tarihleri olduğunu varsayalım.

C1 yazarak aşağı doğru çekiniz.
Kod:
=ETARİHLİ(B1;BUGÜN();"y")

Mahir bey ilginizden ötürü çok teşekkür ederim yanlız benim anlamadığım nokta şu şimdi ben A sütununa Deney adı , B sutununa da deney tarihlerini yazdım. Sonra C sütünuna bu formulü mü yazacam tam anlamadığım için yazıyorum. kusuruma bakmayın sizi bu tip bişeyden rahatsız ettiğim için..

Dosyanızı paylaşabilirmisiniz.

Mahir bey gerçekten çok teşekkür ederim kusuruma bakmayın sizide rahatsız ettim bu konudan dolayı. Dosyayı gerçek manada ekleyemesem de ufak bir kısmını ekledim. malum hocaların çalışması ve çok eski deney verileri vardı. o yüzden ekleyemiyorum, üniversiteye ait olduğu için. ama bu eklediğim dosyadaki gibi yukarda da yazdım örneği ama şöyle anlatayım, çalışmamda 2 sütun boyunca gerçekleştirecem. örneğin birinci sütunda sadece yapılan deney adları olacak, ikinci sütunda ise deney yapılış tarihleri olacak. Ben bu çeşitli tarihlerdeki deneylerin misalen 01.01.1996 tarihinden önce yani çok önce yapılmış deneyleri sıralatacam yani bir nevi süzme işlemi gibi ama tam manada yapamadım. bu tarihten önce yapılan hangi deney varsa sıralatmak yani süzmek terimimi doğru olur bilemedim. bu işlemi yapmak istedim. bu örneği yukarıda ki yaşlara göre anlattığım şekilde anlattığımda daha doğru anlattım desem yalan olmaz o şekilde daha kolay anlaşılır oldu...

Ekli dosyalar

MErhaba,

Otomatik Filtre Uygula işlemi ile Özel süz işinize yarayacaktır.

Teşekkür ederim mahir bey yardımlarınızdan dolayı. iyi çalışmalar dilerim

Geri