• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Denetim Menüsünde raporu açmak için ne yapmalıyım

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan abkbek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Katılım
16 Şubat 2007
Mesajlar
323
Excel Vers. ve Dili
office 2003 prof.tr
Sayın arkadaşlar merhaba,
Ekteki örnekte (yine forumdan almıştım) güzel bir denetim menüsü mevcut. benim öğrenmek istediğim, menüden formları açmak mümkün, ancak ben bu menüye raporları da ekleyerek açılmasını istiyorum. bunun için liste2'nin tıklatıldığında olayındaki formları çalıştıran kod üzerinde nasıl bir düzenleme yapmalıyım ki raporları da açsın.

(listedekilerin form yada rapor olduklarını tabloda belirtiyorum. buradan istifade edilebilir sanıyorum. yani liste 2'nin kaynağındaki sorgudan ilgili satırın form yada rapor olduğuna bakacak eğer form ise formun açılması için gerekli kodu yürütecek, rapor ise raporu açmak için gerekli kodu yürütecek)
 
Son düzenleme:
Sayın üstadlarımız sorumla ilgilenebilirseniz memnun olurum
 
Arkadaşlar ilgilenebilir misiniz?
 
Acaba ben mi sabırsızım, yoksa soruyu mu eksik sordum?
 
Merhaba;
Sizi örnek üzerinde yapmadım, 2 liste kutusu var ilkinden form ya da rapor seçersiniz diğer liste kutusundan da (veritabanınızda yer alan form ve raporlar oto gelir) ilgili form u açar ya da rapor ise önizleme alırsınız.Sizin istediğiniz de zaten buydu sanırım. Ayrıca form ve rapor isimlerini almak için 2 sorgu da ekledim bu sorguların formla ilgisi yoktur tamamen bilgi amaçlıdır.
 
Sayın beab05,
çok teşekkür ederim. tam istediğim gibi, çalışmalarınızda başarılar dilerim.
 
Sayın beab05,
gönderdiğiniz örneği kendi çalışmamdakine göre uyarladım, raporları açıyor ancak formlarda açılırken (Ekte de görebilirsiniz) hata veriyor. acaba neyi yanlış yapıyorum.
 
Siz herşeyi değiştirmişsiniz liste kutularının satır kaynaklarını ve başka özelliklerini de değiştirmişsiniz tekrar kontrol ediniz..
 
Sayın beab05,
Evet liste kaynaklarını oluşturduğum tablolardan almasını istiyorum, böylece 25-30 farklı kategoride form ve raporun açılmasını istiyorum. liste kaynaklarının tablodan alınması halinde komutanların çalışması mümkün olabilir mi? sizin örneğinizde değer listelerinden alınan kaynak tablodan alınamaz mı? eğer mümkünse cevabınızı merakla bekliyorum.
 
Sayın beab05 cevabınızı bekliyorum.
 
Lütfen isme yönelik istekler de bulunmayın, tamam aynı konunun öncesinde yardımım mevcut ama bu tür yazımlar diğer arkadaşların isteklerini azaltabilir ya da araya girmek istemediklerinden cevap vermeyebilirler..
 
Sayın arkadaşlar,
Özür diliyorum (beab05), ben sizin gibi düşünmemiştim, haklısınız. bundan sonra dikkat edeceğim.
 
Arkadaşlar sorumla ilgilenebilir misiniz?
 
Merhaba;
Yukarıda verdiğiniz son örnekteki listbox2 click kodunu alttaki gibi değiştiriniz ve ekliyeceğiniz diğer form ve rapor isimlerini de koda eklersiniz.. Mevcut 2 form ve 2 rapor için aşağıdaki gibidir..

Kod:
Private Sub Listbox2_Click()
    Select Case Me.Listbox2.Column(2)
           Case "form1"
           DoCmd.OpenForm "form1"
           Case "form2"
           DoCmd.OpenForm "form2"
           Case "rpt_formlar"
           DoCmd.OpenReport "rpt_formlar", acViewPreview
           Case "rpt_raporlar"
           DoCmd.OpenReport "rpt_raporlar", acViewPreview
           
       End Select
End Sub
 
Sayın beab05,
çok teşekkür ederim, emeğinize ve aklınıza sağlık. bu sorumda istemeden sizi biraz üzdüm (yukarıdaki isme hitaben yazdığım sorulardan dolayı) galiba, tekrar bunun için de özür dilerim.
 
Geri
Üst