• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Değiştirme

Excel Vers. ve Dili
2010 TÜRKÇE
Tablodaki yabancı simgeleri düzeltme.
Aslında bu konu ile ilgili arkadaşlar yardımcı olmaya çalışmışlardı.
Fakat gönderdikleri kodda değişecek olan simgeleri kod sayfasına
yazamadım.çünki o simgeleri kopyalayıp kod sayfasına yapıştırdığımda
o simge değişiyor ve "?" işareti haline dönüşüyor.bu nedenle kod işemiyor.

Eklediğim sayfa için yardımcı olabilirseniz çok büyük bir dertten kurtarmış olursunuz.

Teşekkür ederim şimdiden...

Not :excellde çokyeni olduğumdan kod yazmaya çok yabancıyım...

Ekli dosyalar

• ZZZ.xls
    ZZZ.xls
    9.7 KB · Görüntüleme: 1
Benim ilk verdiğim makroyu hatırlıyorsanız orda 2. sayfadaki verilere göre düşeyara ile çözüm bulmuştum. Bu dosyanızı indirdim ama nedense önce hata verdi, açılınca da boş sayfa çıktı. İlk verdiğim kodları kendinize uyarlayabilirsiniz bence.

KODUN KARŞISINA AÇIKLAMALARINI YAZARMISINIZ ACABA..

Sub Makro1()
For i = 12 To 18 Step 2

Columns("A:L").Replace What:=Cells(i, "o"), Replacement:=Cells(i, "r"), LookAt:=xlPart, _
SearchOrder:=xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, _
ReplaceFormat:=False

Next
End Sub

Simge türkçe karakter
Ð …………… ğ
Ý …………… i
Þ …………… ş

Kod:
Sub Makro1()
Bu satır makronun adını belirlediğimiz satır

Kod:
For i = 12 To 18 Step 2
Bu satırda i değişkenine 12'den 18'e kadar olmak üzere değer atanmasını istiyoruz ve for/next döngüsünde kullanıyoruz. Step 2 ile ise arttırmanın birer birer değil ikişer ikişer olması gerektiğini belirliyoruz

Kod:
Columns("A:L").Replace What:=Cells(i, "o"), Replacement:=Cells(i, "r"), LookAt:=xlPart, _
SearchOrder:=xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, _
ReplaceFormat:=False
Bu satırda Excel'in Bul/Değiştir özelliğini makroya yaptırıyoruz. Arama yeri olarak A:L sütunlarını belirliyoruz. Aranan değer olarak o anda i kaç ise o satırın O sütunundaki değeri belirliyoruz, yerine konulacak yeni değer olarak yine o satırdaki R sütunundaki değeri yazdırıyoruz

Kod:
Next
Bu satırda i değerinin 2 artrılması yani sonraki i değerine geçmesini istiyoruz.

Kod:
End Sub

Bu da Makro bitiriş satırı.

Sanıyorum bu makro kodunun kullanılacağı dosyada O12, O14, O16 ve O18 sütunlarında yabancı karakterler, bunların R sütunlarında ise Türkçe karşılıkları vardı. Dolayısıyla her karakter için ayrı ayrı bul/değiştir uygulaması yaptırılmış.

Şimdi bu başlığın konusu olan dosyanızı göremediğim için yorum yapamam. Ancak bu kodu kendinize uyarlayabilirsiniz.

Geri