• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

değiştir fonksiyonu iç içe kullanma

Excel Vers. ve Dili
2016 excel 64 bit TR
merhabala arkadaslar bir paragraf içinde birden bir kaçtane değişmesini istediğim kelime var ancak değiştir fonksiyonunu tek kelimede kullanabiliyorum birden fazla kelimeyi nasıl fonksiyona eklemem lazım =DEĞİŞTİR(B2;MBUL(E2;B2;1);UZUNLUK(E2);F2) birden fazla değişkeni nasıl ekleyebilirim yardımlarınızı bekliyorum

Aşağıdakini kendinize uyarlayabilirsiniz.
=DEĞİŞTİR(DEĞİŞTİR(F1;2;3;"Yeni");1;2;"DiğerYeni")

Not: YERİNEKOY fonsiyonu sizin için daha mı uygundu acaba.

Bu çalışma ahmet kaya firmamıza yaptığı müracaata istinaden - Pafta, 11142 ada, 5 parsel alanının jeoloji ve zemin durumunun tespit edilerek sondaja dayalı zemin ve temel etüdü raporu halinde erzincan Belediyesi’ne verilmek üzere yapılmıştır. Çalışmalar 2020 yılı, Aralık ayı içerisinde gerçekleştirilmiştir. bu paragrafta "11142" "ahmet kaya" " 5" ve "erzincan " nın tek bir fonksiyonla değişmesini istiyorum bunun yerine excelde sutunlara yazdıgım diğer değerleri atasın

Bu da değişir de, değiştirmek yerine
bahsettiğiniz sütunlar A1-B1-C1-D1 olsun E1 de sonucunuz olsun
A1: İsim
B1: Ada
C1: Parsel
D1: Şehir

E1 hücrenize
="Bu çalışma " & A1 & " firmamıza yaptığı müracata istinaden - Pafta, " & B1 & " ada, " & C1 & " parsel alanın jeoloji ve zemin durumunun tespit edilerek sondaja dayalı ve temel etüdü raporu halinde " & D1 & " Belediyesi'ne verilmek üzere yapılmıştır. Çalışmalara 2020 yılı, Aralık ayı içerisinde gerçekleştirilmiştir"

valla çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz

Geri