• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Değişkenli Eğer Formülü

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - Ingilizce
Arkadaşlar öncelikle herkeze selam ve saygılarımı sunarım...

Benim sorunum şu şekilde:

personel maaş hesabı yapıyorum ve günlük personel maliyetini bulmaya çalışıyorum. personelin o günkü durumunu aşağıdaki şekilde işaretliyorum

X Normal Çalışma
O Hafta Tatili
Y Yıllık İzin
U Ucretsiz İzin
M Mazeret İni
A Alacak İzin
R Raporlu
T Transfer
B Bayram
D Doğum İzni
G Görevli
F Çıkış
E Evlenme

günlük normal çalışmayı bulmak için şu şekilde bir formül uyguladım :

=EĞER(O12="x";BI12/30;"0")

fakat örnek olarak bu personelin yıllık izni olunca "X" olan kısım "Y" olarak değişiyor. bu durumda doğal olarak formül sonucu sıfır oluyor. ben "X" olsada "Y" olsada aynı işlemi yapmasını istiyorum. yani bu 13 harften hangileri olduğu takdirde ücret basacağını ben seçmek istiyorum. bu mümkünmüdür ?

ekte örnek bir tablo koyuyorum
Saygılarımla...

Ekli dosyalar

Merhaba,

Öncelikle maaş hesaplarken her gün için tek tek formül yazıp hesaplamanıza gerek yok. Bu işlemi tek formüllede yapabilirsiniz. Kısaca AH sütunundan sonrasını silebilirsiniz.

G4:G20 aralığına toplama katmak istediğiniz tür değerlerini yazın. Daha sonra aşağıdaki formülü AH4 hücresine yazarak alt satırlara kopyalayınız.

Kod:
=(AG4/30)*TOPLA.ÇARPIM(--ESAYIYSA(KAÇINCI(B4:AE4;[COLOR=red]$G$14:$G$20[/COLOR];0)))
.

Merhaba,

Öncelikle maaş hesaplarken her gün için tek tek formül yazıp hesaplamanıza gerek yok. Bu işlemi tek formüllede yapabilirsiniz. Kısaca AH sütunundan sonrasını silebilirsiniz.

G4:G20 aralığına toplama katmak istediğiniz tür değerlerini yazın. Daha sonra aşağıdaki formülü AH4 hücresine yazarak alt satırlara kopyalayınız.

Kod:
=(AG4/30)*TOPLA.ÇARPIM(--ESAYIYSA(KAÇINCI(B4:AE4;[COLOR=red]$G$14:$G$20[/COLOR];0)))
.

Ömer Bey öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.

Sanırım küçük bir yanlış anlama oldu. Ben kişilerin aylık hakediş toplamlarını bulmaya çalışmıyorum, günlük maliyetleri çıkarmaya çalışıyorum. Sebebide günlük çıkarmış olduğum başka bir tabloya personel maliyetinide ekleyebilmek.

Ömer Bey öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.

Sanırım küçük bir yanlış anlama oldu. Ben kişilerin aylık hakediş toplamlarını bulmaya çalışmıyorum, günlük maliyetleri çıkarmaya çalışıyorum. Sebebide günlük çıkarmış olduğum başka bir tabloya personel maliyetinide ekleyebilmek.

G4:G20 aralığı aynı şekilde dir.

Kod:
=($AG4/30)*EĞERSAY($G$14:$G$20;B4)

Ömer Bey çok teşekkür ederim...
Saygılar

Geri