• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

değişken köprü

Katılım
11 Mart 2006
Mesajlar
597
Excel Vers. ve Dili
ms office 2010 ev
ms office 2007 iş
ekli dosyada değişken isme göre köprü yaptırmak istiyorum. bu mümkünmüdür. ilgilenenlere teşekkürler.
 
Merhaba

E2 hücresinde seçtiğiniz sayıya göre istenilen çalışma sayfasını seçer.
 
Merhaba

Veri /doğrulama da listede kaynak kutusuna aşağıdaki formülü yazaınız.
=KAYDIR($A$1;0;0;BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY($A:$A))
 
sn zafer ilginize teşekkürler. sanırım yanlış anlaşıldım. F2 hücresine bir köprü oluşturmak istiyorum. E2 hüceresindeki numaraya göre F2 hücresindeki isim değişecektir. değişen isme göre oluşacak köprüde ilgili sayfaya bağlansın istiyorum. ben bunu yaptırmak istiyorum. bu konuda yardımcı olursanız problemim çözülecek.
 
Merhaba

Hayır.Yanlış anlaşılma yok Ben köprü kurmadan sizin isteğinizi yerine getirmeye çalıştım.
E2 ye gireceğiniz sayıya göre F2 hücresi değişiyor.
F2 hücresinde yazan isme görede sayfa seçiliyor.

Sizin istediğinizle aynı işlemi görüyor diyerek Köprü kurmadım.VERİ sayfasının kod sayfasına E2 hücresi değiştiğinde F2 hücresinde yazan isimdeki sayfayı seç dedim.
 
Merhaba

Köprü örnekli ekli tabloyu inceleyiniz.
E2 hücresinde değişen numaraya göre F2 hücresinde köprü kurar.
 
dosyada uygulayabilirmisiniz.

sn zafer ekli dosya üzerinde bu işlemi yapmanız mümkünmüdür. (E2 hücresinde seçim olacak F2 hücresinde isim bulunacak. bu isme göre o kişinin sayfasına köprü kurulacak.) bu kişiler 100 çivarı olacak ve 100 sayfa olacak. yani mevcut sayfalara yeni kişiler eklenek. bu eklenen kişilere köprüde kurulmuş olacak. karışık bi şey benim için.
 
Alternatif bir dosya öneriyorum. Önemli olan az masrafla ve kestirme yoldan hedefe ulaşmaktır, diye düşünüyorum. Ekli dosyayı inceleyiniz. Kod değerli ABİMİZ sayın Levent beye aittir. Bu şekilde bir kodu ilk sefer görüyorum.
 
Seyit Tiken dostum;
Herşey güzel de şu kısayoldan buraya geçiş nasıl yapılıyor. Bi anlatsan hiç fena olmayacak. Çok sevindireceksin garibanları.... Teşekkürler
 
Aslında uygulamanın o yönü kodlarla yapılabilirdi. O yön gözünönde olmadığı için, uygulamanın mantığı anlaşılmıyor. Kafanızın nereye takıldığını tahmin ediyorum. UserForm üzerindeki Combo'yu seçili yapın > Properties(özellikler-sol alt pencere) > RowSource, özelliğine bakın. Herhalde mantık anlaşılmıştır.
 
teşekkür

sn seyit tiken ilginize teşekkürler. fakat ben bunu yerleşik fonksiyonlarla (KÖPRÜ) yapılmasını istiyorum. bunu başka dosyalara ve onun sayfalarına bağlatabiliyorum aslında, fakat bu dosyanın kendi sayfaları arasında isme göre değişen köprü yaptıramadım. yenide ilginize emeğinize teşekkürler.
 
sanırım yaklaştım

sn leventm verdiğiniz linkleri biliyorum hatta bu formülü (=KÖPRÜ("[C:\KOPRU.xls]"&SOLDAN(B5;BUL(" ";B5;1)-1)&"!A1";B5) bir dosyamda kullanıyorum. bu kullandığım köprü başka birdoyaya ve sadece ismin yazılı olduğu sayfa bağlantı yapıyordu. benim istediğim aynı dosya içinde adı ve soyadının yazılı olduğu sayfaları bulup bağlanması. sanırım aynı mantıkla çözüleceğini düşünüyorum. fakat bir türlü kıvıramadım. ilginize teşekkür ederim.
 
Sayfa adını hangi hücredern alacak.
 
1. mesajda dosyamda ekli

E2 hücresinde numara var ve bu değişiyor. F2 hücresinde (DÜŞEYARA) ile isim ve soyisim bulunuyor. ve aynı dosyada isim ve soyisimden oluşan, 50-60 civarında dosya olacak. bu değişime göre çıkan isimin sayfasına bağlanılmasını istiyorum. sanırım bu mümkün ama işin içinden çıkamadım.
 
Aşağıdaki formülü deneyin. dosyanın adının köprü olduğu ve c:\ yolunda bulunduğu kabul edilmiştir. Yalnız sayfa adlarındaki ad ve soyad arasındaki boşluk yerine alt çizgi "_" işaretini kullanın yani "AHMET BOL" yerine "AHMET_BOL" olarak yazın. Arada boşluk varken formülü çalıştıramadım.

=KÖPRÜ("[c:\köprü.xls]"&YERİNEKOY(DÜŞEYARA(E2;A2:B10;2;0);" ";"_")&"!H15";DÜŞEYARA(E2;A2:B10;2;0))
 
çok teşekkürler

sn leventm gecenin bu saatinde çözüm için çalıştınız ve çözümde oldu. size ancak teşekkür edebiliyorum. iyiki varsınız.
 
Geri
Üst