• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

değişken kısıtla etopla

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bea79
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excell 2007
Merhaba,
ben daha yeni formülle excell' de çalışmaya başladım dolayısıyla pek fazla formülde bilmiyorum. Ek' teki dosyada yer alan tabloda bot ve ayakkabı için oluşturulan takvime göre listede aynı tarihte kalan olarak belirtilenleri toplamasını yapabiliyorum. 2. bir aşama olarak solda yer alan sıralı tarihlerin ilerlediği tarihten önceki bütün verileri toplatmak istiyorum ve bunu sağ taraftaki hücrede yeni tarihe göre belirlesin istiyorum. böyle birşey mümkün müdür?
Basit anlatımıyla;
1. ETOPLA(A1:A10;"<30/09/2010";B1:B10), Bu formülü a1 gibi değişkene bağlamak nasıl mümkün olur. Çünkü bu tarih a1, a2, a3 gibi ilerleyecek ve hepsinde ondan önceki tarihlerin tooplamı istenecek.

Umarım anlatabilmişimdir. Yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($I$2:$I$20=$A$1)*($J$2:$J$20<B$1)*($K$2:$K$20))
İstediğiniz bu mu?

.

evet istediğim bu sanırım ancak aşağıdaki şekilde formülü yazdığımda DEĞER olarak gösteriyor. Sizce nerede hata yapmış olabilirim. benim veriler sheet3 dosyasında.
TOPLA.ÇARPIM((Sheet3!F:F=$A$13)*(Sheet3!J:J<C$15)*(Sheet3!L:L))

2003 ve öncesi için dizi oluşturan fonksiyonlarda tüm aralığı seçemiyorsunuz.

Sanırım sizin versiyon 2007.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((Sheet3!F:F=$A$13)*(Sheet3!J:J<C$15);(Sheet3!L:L))

Bu şekilde deneyiniz. Yalnız tablonuzu 2003 ve öncesi kullanan birisi açarsa formül hata üretir.

.

evet 2007. yeni gönderdiğiniz şekilde yazdım formülü ancak değeri 0 okuyor. oysa belirtilen tarih öncesi bir sürü kayıt var.

Ekte bir dosya hazırladım. orjinal dosyada 0 değerini veriyordu ancak bu dosyada formülüde kabul etmedi, halbuki aynı şekilde. Anlayamadım. Vakit ayırıp inceleyebilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

Selamlar,

Eklediğiniz dosyada problemli hücreler var. Bunları düzeltirseniz formül sonuç verecektir.

Sheet3 sayfasında;

E90 hücresindeki formül hata üretiyor. Hücre içeriğini silin.
D262:D277 hücrelerinde (23/09/2010) tarihlerin biçimi bozuk ve hücrelerdeki değerler tarih değil.

merhaba,
söylemiş olduğunuz değişiklikleri yapınca formül kullanılabiliyor ancak orjinal dosyada uyguladığımda tekrar 0 değerini veriyor. Söylemiş olduğunuz değişiklikleri kontrol ettim problem gözükmüyor. ekte dosyayı görebilirsiniz. inceleyerek nedeni hakkında fikrinizi söylerseniz sevinirim.
şimdiye kadar ki çabaları için herkese teşekkürler.

Ekli dosyalar

Belirlenen aralıkta istenen kriterlerlerin tümü J sütununda 0 olduğu için sonuç 0 olmaktadır..

Evet haklısınız 0 olabileceğini zannetmiyordum. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. biran önce formülü uygulamak istediğimden cevabı biraz geç gönderiyorum, formülün sürekli güncellenmesini iptal etmeyi bulmamda biraz zaman aldığından biraz geç bitirebildim. :)

İnternetimde problem olduğu için hemen yanıt veremedim. evet o aralıkta değerler 0 mış. Hiç ihtimal vermemiştim 0 olabileceğine. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Geri