• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Değişken eğer formülü

Excel Vers. ve Dili
2003-türkçe
Arkadaşlar bir yerde takıldım basit gibi görünmesine rağmen bir türlü aşamadım yardımınızı rica ediyorum.

Örnek dosyayı ekledim daha kolay ifade edebilmek için.

Örnekte B sütununda 1-36 arası rakamlar var. Onlar çokça aşağı doğru devam ediyor ancak ben örnek olması açısından o kadarını aldım.Yanlarındada 1-0-0-1 vs diye devam eden değerler var.

Ben B sütununda mesela 3 rakamını süzdüm. Orada gelen değerleri yine M sütunundaki değerlerle formule ederek Z1 sütununda sonuç almak istiyorum.

Eğer formulüyle sabit sonuçları alıyorum ancak mesela B sütununda 4ü süzdüğümde M sütunundaki 4 yazan satırdaki değerlerle formule edilmesi işini beceremedim. Örnekte sanırım daha iyi anlaşılacaktır.

http://s3.dosya.tc/server5/t2gdgz/EGER_FORMUL.xlsx.html

Tekrar merhaba.
Sadece, gönderdiğim dosyadaki Y6 hücresindeki seçime göre; M-W arasındaki satırların tümüyle ayrı ayrı karşılaştırmak istiyorsanız aşağıdaki formülü Z1 hücresine uygulayın ve ardından sağa ve aşağı doğru kopyalayın.
Kod:
=EĞER(İNDİS($C$20:$L$54;$Y$6;SÜTUNSAY($Y$1:Y1))=N1;1;0)

Yine hızır gibi yetiştin üstad eline emeğine sağlık. Siteye bağlantıda bir problem vardı herhalde bir türlü bağlanamadım cevap veremedim şimdi girebildim. İndis kullanarak bu işin içinden çıkmak hiç aklıma gelmezdi :) Çok teşekkürler hocam.

Geri