• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Değişken Değerin Karşılığı Hizmetleri Listelemek

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016/TÜRKÇE
Değerli ustalar,

Aslında yüklemek istediğim bir dosyam var ancak iş yerinde olduğum için upload yapma yetkim maalesef yok. Evde de bilgisayarım yandı... Bana özelden mail verebilecek birisi olursa dosyayı gönderebilirim yoksa buradan yazarak anlatmak hem uzun olacak hem de anlaşılır olmayacak.Belki benim yerime sizlerden birisi dosyayı paylaşabilir.

Saygılarımla,

Değerli ustalar,

Aslında yüklemek istediğim bir dosyam var ancak iş yerinde olduğum için upload yapma yetkim maalesef yok. Evde de bilgisayarım yandı... Bana özelden mail verebilecek birisi olursa dosyayı gönderebilirim yoksa buradan yazarak anlatmak hem uzun olacak hem de anlaşılır olmayacak.Belki benim yerime sizlerden birisi dosyayı paylaşabilir.

Saygılarımla,

Değerli ustalar,

Örnek dosyam ektedir.Yardımcı olursanız sevinirim.Lütfen formülleri sayfadan yazın çünkü iş yerinde dosya indiremiyorum malesef evdede bilgisayarım yok.

http://yadi.sk/d/XLBRvGCyKDqdn

Saygılarımla,

Formüllerle bir şeyler yaptım ama, yardımcı sütunlar kullandığımdan burada yazarak anlatmam imkansız gibi.

Altın üyeliğim olmadığından, buraya dosya da ekleyemiyorum.

Şayet e-posta adresiniz olursa (buradan özel mesaj yazarak iletebilirsiniz) gönderebilirim.

Değerli Ustalar,

Konuya ilişkin acil yardıma ihtiyacım var. Vakit ayırıp yardımcı olabilecek kimse olursa çok mutlu olurum!!!

Saygılarımla,

Merhaba,

İlgili X değerlerini saymak için A1 hücresini yardımcı hücre gibi düşünüp aşağıdaki formülü kullanın.
Bu formülü ana formülün içine monte edebilirdik fakat bu haliyle daha hızlı çalışır.

Formüllerdeki son satır 30 olarak düşünülmüştür. Artacaksa siz 30 olan bölümleri değiştirirsiniz.

A1:

Kod:
=EĞERSAY(KAYDIR(HİZMETLER!$E$7
 ;;KAÇINCI($F$4;HİZMETLER!$E$5:$Y$5;0)-1;30-7+1);"x")

C7 hücresine yazıp alt satırlara kopyalayın.

Kod:
=EĞER(D7="";"";SATIRSAY($C$7:C7))

D7 hücresine yazıp dizi formülüne çevirdikten E7 hücresine ve daha sonra D7:E7 hücrelerini alt satırlara kadar kopyalayın.

Kod:
=EĞER(SATIRSAY(D$7:D7)>$A$1;"";İNDİS(HİZMETLER!C$7:C$30
 ;KÜÇÜK(EĞER(KAYDIR(HİZMETLER!$E$7
  ;;KAÇINCI($F$4;HİZMETLER!$E$5:$Y$5;0)-1;30-7+1)="x"
   ;SATIR(HİZMETLER!$C$7:$C$30)-SATIR(HİZMETLER!$C$7)+1);SATIRSAY(D$7:D7))))

F7 hücresine yazıp alt satırlara kopyalayın.

Kod:
=EĞER(D7="";"";EĞER(KAYDIR(DETAYLAR!$E$7;SATIRSAY(F$7:F7)-1
 ;KAÇINCI($F$4;DETAYLAR!$E$5:$Y$5;0)-1)="";""
  ;KAYDIR(DETAYLAR!$E$7;SATIRSAY(F$7:F7)-1
   ;KAÇINCI($F$4;DETAYLAR!$E$5:$Y$5;0)-1)))

.

Ömer Bey,

Teşekkür ederim. Elinize, emeğinize sağlık!!

Saygılarımla,

Geri