• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Değişik bi lig fikstirü

Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2007
Arkadaşlar forumda inceledim ama bulamadım, lig fikstürleri var ama aradığım o değil. Şimdi şöyle bişey arıyorum..

Örneğin; 12 oyuncu var ve bu oyuncular kura yöntemi ile 3 takıma dağıtılacak
A B C takımları diyelim. Her takım 4 oyunculu olacak. Ve bu 4 takım üyeleri karşılıklı olarak online mücadele edecekler ve puanlama usulü bi lig olacak.

Anlatmak istedigim şu resimde az çok belli..
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok derin teşekkürlerimi sunarım;

b1zsh.jpg

Biraz daha detay verebilir misiniz. Kesin 12 kişi mi var? Her kişi kendi takımı dışındaki oyuncularla 1 kez mi karşılaşacak? Beraberlik var mı? Galibiyet kaç puan? Skorlar nasıl olacak.... Bunun gibi bir çok soruya cevap veren detay lazım. Şablon hazırlarsanız daha net cevap bulursunuz.

Kesin 12 takım degil, değişiyor, 3'erli 2 takımda olabililir, 4'erli 2 takımda. Benim verdiğim maksimum oyuncu adedidir. Bu online bi oyun turnavası. Her takım oyuncuları sabit olmak şartı ile diğer takımla sıra sıra karşılaşacaklar. Galibiyet 1, kaybeden 0. Herkes kendi takımı içindekilerle değil, grup olarak karşılarına çıkan takımla karşılacaklar.

Yani, bana, maksimum 12 oyuncuyu kura sonucu 2-3-4 (duruma göre)dağıtacak bi sistem lazım. Puanlamayı biz elle yazarız artık, puanlama o kadar muhim degğil. Önemli olan dediğim gibi oyuncuların takımlara kuru yolu ile eşit dağılması. Orneğin 12 oyuncuyuda 4 takıma 3erli olarak eşit dagıtmalı sistem. yada 3 takıma 4'erli olarak..

Son düzenleme:
Oyunucu sayısının ve grup sayısını değişken olacak olması kombinasyonları artırır. Örneğin 7 yada 11 oyuncu varsa nasıl grup olacak. Ben size 4 gruplu 12 oyunculu hazırlayacağım. İki sorum daha olacak. Bir takımın oyuncusu kendi takımı dışındaki herkes ile oynayacak mı? Diğer soru ise örneğin A takımının bir oyucusu B takımının bir oyuncusu ile oynuyor. A grubunun diğer oyuncuları B grubunun diğer oyuncuları ile oynamak zorunda mı?

Minimum 2 takım çıkacak şekilde olacak ligler. 4 oyunculu 2 takım, 3 oyunculu 2 takım, 2 oyunculu 2 takım gibi. Yani Oyuncu olarak takımlarda minimum 2, maksimum 4 oyuncu olacak. Tabi minimum yine 2 takım maksimum 4 takım. 7 yada 11 oyuncu olduğu zaman otomatikman 1yada 2 kişi dışarıda kalacak. Yani tek sayılı oyuncu grubu olmayacak. Minimum 2 ye bölüne bilem oyuncu sayılara olacak. Oyuna 4-6-8 oyuncu aynı anda girecekler ve kendi takımları adına yarışacaklar. Minimum 2şerli 2 takım yada maksimum 4'erli 4 takım gibi. 3erli 3takımda olabilir bu. yada 3erli 2takım.

Takım sayısı minimum 2, maksimum 4.
Oyuncu sayısı minimum 4, maksimum 16 olacak.

Bunları artık kendi aralarında kombinlemek kalıyor.
Min. 2'şerli 2takım=4oyuncu
Max. 4'erli 4takım=16oyuncu gibi...

Örn.
4oyunculu 2takım oyuna aynı anda girecekler.. Yani oyunda 8 oyuncu olacak ve her takımın oyuncuları kendi takımı için yarışıp, savaş verecekler. Snuçta hangi 4'lü oyuncunun takımı kazanırsa o takım galip gelmiş olacak ve puan almış olacak.

4,6,8,9,12,16 oyuncu için kura dosyası ekte. Bunlardan farklı oyuncu sayısı olursa kod uyarı verir.

Ekli dosyalar

emegine saglık dostum, tamda aradığım şey. çok çok teşekkur ederim

Hocam son bi istek olarak tabloya 24oyuncu 4'erli 6takım ilave edebilir miyiz? ya bana tarif edebilir misin böyle ek ilaveler olursa eger nasıl yaparım diye, sık sık seni rahatsız etmeyelim

Hocam çok oluyorum belki ama son bi ricada bulunabilirmiyim sana?

Kazanan 1 puan, kaybeden 0 puan alacak şekilde, takımları herbiri bir defa karşılaşacak şekilde eşleştirecek ve maç sonuçlarını yukarıda belirrttiğim puanlama sitiline göre girince bi ligtablosu çıkartacak bi şey yapabilir miyiz pekii?

Skorlar 1-0 şeklinde mi olacak? 2 takımlı oyunlarda puan sistemi olacak mı?

2 takımlı oyunlarda puan sistemi olmasada olur, ama olursa da güzel olur. Evet skorlar 1-0 şeklinde olacak.
TAKIM A - TAKIM B = 1-0
TAKIM c - TAKIM D = 0-1

Gibi olacak skorlar. Ve her kazanan takım 1puan, kaydebeden ise 0 puan alacak.

Geri