• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

değişen değere göre tekrar hesaplanan tablo

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan pontiac
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Daha önce bu konu başlığını fonksiyonlar bölümünde açtım fakat sorun fonksiyonlar ile çözülemediği için buradaki uzmanlardan yardım bekliyorum.
Ekteki dosyada basit iki tablo mevcuttur. Birinci tablo, sabit bir hücreye bağlı olarak bir takım hesaplar yapıp neticede A ve B gibi iki sonuç vermektedir.

Benim yapmak istediğim ise ikinci listenin birinci kolondaki değerlerin birinci listedeki değişken yerine konularak her bir değişken için bulunan A ve B değerlerinin ikinci ve üçüncü kolonlarda listelenmesidir.

Benim verdiğim bu örnekte birinci tablodaki hücrelerin içindeki formüller basit matematiksel ifadeler ve sadece bu problem için yapılabilecek tekrar bir düzenleme ile sorun halledilebilir.

Ama eğer birinci tabloda yapılan işlemler başka kriterlere ve parametrelere de bağlı olursa bu düzenleme yapılamıyor.

Makro ile bir çözüm bulunabileceğini düşünüyorum.

Şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Daha önce bu konu başlığını fonksiyonlar bölümünde açtım fakat sorun fonksiyonlar ile çözülemediği için buradaki uzmanlardan yardım bekliyorum.
Ekteki dosyada basit iki tablo mevcuttur. Birinci tablo, sabit bir hücreye bağlı olarak bir takım hesaplar yapıp neticede A ve B gibi iki sonuç vermektedir.

Benim yapmak istediğim ise ikinci listenin birinci kolondaki değerlerin birinci listedeki değişken yerine konularak her bir değişken için bulunan A ve B değerlerinin ikinci ve üçüncü kolonlarda listelenmesidir.

Benim verdiğim bu örnekte birinci tablodaki hücrelerin içindeki formüller basit matematiksel ifadeler ve sadece bu problem için yapılabilecek tekrar bir düzenleme ile sorun halledilebilir.

Ama eğer birinci tabloda yapılan işlemler başka kriterlere ve parametrelere de bağlı olursa bu düzenleme yapılamıyor.

Makro ile bir çözüm bulunabileceğini düşünüyorum.

Şimdiden teşekkürler

.

Ekteki dosyayı inceleyin. Umarım olmuştur.

.

Ekli dosyalar

Sn. Yurttaş

Bu çözüm çok daha yakın fakat tam da anlatmak istediğim şey bu değildi. Benim istediğim ikinci tablonun ilk kolonundaki değişkenlerin daha önce girilmiş olması ve de sizin tablonuzda olduğu gibi başlat tuşuna bastığımda birinci tabloda herbir değişken için çözümü yapması ve karşısına sonucunu (sonuçlarını) yazması.

Belki saçma olabilir ama şöyle de söylenebilir ; hedefim 0'dan 1000' e kadar 100'er 100'er artan değerler için bir denklemi tekrar tekrar çözmek ve her bir değer için bulunan sonuçları listelemek.

Tabiki bunu bir kerede yapmalı yani başlat tuşuna bastığımda her değer için çözmeli.

Çok teşekkür ederim

Sn. Yurttaş

Bu çözüm çok daha yakın fakat tam da anlatmak istediğim şey bu değildi. Benim istediğim ikinci tablonun ilk kolonundaki değişkenlerin daha önce girilmiş olması ve de sizin tablonuzda olduğu gibi başlat tuşuna bastığımda birinci tabloda herbir değişken için çözümü yapması ve karşısına sonucunu (sonuçlarını) yazması.

Belki saçma olabilir ama şöyle de söylenebilir ; hedefim 0'dan 1000' e kadar 100'er 100'er artan değerler için bir denklemi tekrar tekrar çözmek ve her bir değer için bulunan sonuçları listelemek.

Tabiki bunu bir kerede yapmalı yani başlat tuşuna bastığımda her değer için çözmeli.

Çok teşekkür ederim

Yine anlayamadım. Bu gün günümde değilim demek. Umarım anlayan çıkar.

Benden bu kadar.

Kolay gelsin.

.

Sayın Yurttaş,

Çok teşekkür ederim size zahmet verdim yeterince zaten,

İnşallah bulurum bir yolunu, çalışıyorum.

Forumda diğer arkadaşların da değerli yardımlarıyla belki daha da hızlı bulacağım çözümü.

Elinize sağlık , iyi geceler

merhaba

syn yurttas'ın kodlarında küçük bir değişiklik yaptım, istediğiniz bunun gibi bir şey mi?

Kod:
Sub basla()
Dim iMyNumber As Long
    For iMyNumber = 0 To 1000 Step 100
    Range("E4") = iMyNumber
    Calculate
    Range("d65536").End(xlUp)(2).Value = Range("E4").Value
    Range("e65536").End(xlUp)(2).Value = Range("g11").Value
    Range("f65536").End(xlUp)(2).Value = Range("g12").Value
    Next iMyNumber
End Sub

merhaba

syn yurttas'ın kodlarında küçük bir değişiklik yaptım, istediğiniz bunun gibi bir şey mi?

Kod:
Sub basla()
Dim iMyNumber As Long
    For iMyNumber = 0 To 1000 Step 100
    Range("E4") = iMyNumber
    Calculate
    Range("d65536").End(xlUp)(2).Value = Range("E4").Value
    Range("e65536").End(xlUp)(2).Value = Range("g11").Value
    Range("f65536").End(xlUp)(2).Value = Range("g12").Value
    Next iMyNumber
End Sub

Kesinlikle tam istediğim şey :)

Sn. Uzmanamele ve Sn. Yurttaş ,

Emekleriniz için çok teşekkür ederim.Gerçekten beni çok önemli bir yükten kurtardınız.

Ellerinize sağlık

Geri