• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Değerlerin yeni sekme adlarına göre güncellenmesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ftoy30
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ftoy30

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010-Türkçe
Merhaba arkadaşlar,

ekte daha önce çalışmış olduğum bir raporlarma var.bu raporda daha önce aşağıdaki sayfa adları 2011 ve 2012 idi(2011 ile 2012 nin karşılaştırılması için bir rapor).ama şimdi artık yeni yıla girdiğimiz için sayfa adlarını 2012-2013 olarak değiştirdim.ama formüllemelerde bir değişiklik olmadı.2011 yazan değerlerin yerine 2012, 2012 yazan değerlerin yerine 2013 gelmesi lazım.ben bunları tek tek manuel yapmaya başladım mart-mayıs arasını yaptım ama bu çok uzun sürüyor.bunu değiştirmenin bir kısa yolu var mı?yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler...

Ekli dosyalar

Değiştirmek istediğiniz Formüllerinizin olduğu alanı mouse(fare) ile sol klikle tarayın. CTRL H yapın. Değitirmek istediğinizi örnek 2011 yazın, altına yerine neyi koymak istiyorsanız örnek 2012 yazın hepsini yerleştir(replace all) tıklayın.

Yardımınız için çok teşekkür ederim ama bir sorum daha var.dediğiniz uygulamayı yaptım.ancak tamama bastığımda her bir değer ve satır+sütun için güncellenecek değerler yazan bir pencere açılıyor ve oradan defalarca tüm seçtiğim alanlar güncellenene kadar defalarca ilgili dosyanın yerini seçmem gerekiyor.bunu nasıl önleyebiliz?tekrar teşekkürler :)

Bu dosyanız başka dosyalarla bağlantılı çalışıyor.
Gördüğüm kadarıyla 2012 ve 2013 adında başka iki dosyanız var.
Düşeyara formülleri bu dosyalardan veri okuyor.

İşlemi yaparken bu dosyalarınız da açık olsun.

Başka bir dosyadan veri almıyor.sadece altta yazan 2012 ve 2013 sekmelerinden veri alıyor.o kısımdada bir yanlışlık varsa söylerseniz onu da düzelteyim.teşekkürler :)

Başka bir dosyadan veri almıyor.sadece altta yazan 2012 ve 2013 sekmelerinden veri alıyor.o kısımdada bir yanlışlık varsa söylerseniz onu da düzelteyim.teşekkürler :)

2012 2013 sekmelerine bir de 2011 sekmesi açın.
2011 sekmesi olmadığı için formüllerde de 2011 olduğu için size dosya arattırıyor.

Önce dosyanızda 2011 sekmesi açın. sonra işleminizi yapabilirsiniz.

2011 sekmesi açtım ama olmadı :(

Geri