• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

değerleri en iyi niteleyenler

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
arkadaşlar elimde 100 veya daha fazla sayıda sayı var bunlar içinden bu topluluğu en iyi niteleyen kaç adet ve hangi sayılardan alırsam bu grubu en iyi niteler onu öğrenmek istiyorum

örneğin:

5 45 98 32 45 67 23 gibi sayılar var tabi sayılar fazla benim istediğim hangi sayıları seçersem bu dağılımı tam anlamıyla ifade eder bunları öğrenmek istiyorum.

Sanıyorum bunu normalde yapabiliyorsunuz ama excelde nasıl yapacağınızı soruyorsunuz. eğer öyleyse normalde "en iyi niteleyenlerin" naısl seçildiğini anlatırsanız excelde formül oluşturmaya çalışırız. Yoksa şu anda "grubu en iyi niteleyenler" tabiri en azından benim için hiçbir şey ifade etmiyor maalesef.

şöylik 30 40 20 25 diye atıyorum 100 veya daha fazla ağaç çapı var elinizde bu dağılımı en iyi 30 cm çaptan 1 tane 60 cm çaptan 1 tane 100 cm çaptan 1 olmak üzere 3 tane ağaç seçersek bu 100 ağaçlık seriyi 3 ağaç ile gösterebiliriz. Amacım budur. yani bir küme içinden kaç tane ve hangi çaplarda ağaç seçeceğim öğrenmek istiyorum.

Hala anlamadım maalesef. Niye 30'luktan bir tane, 60'lıktan 1 tane, 100'lükten bir tane seeçince en ideali seçimiş oluyoruz? Bunun kuralı nedir? Neden 2'şer tane seçmiyoruz ya da neden 40'lıktan seçmiyoruz? Neden 5 veya 6 tane değil de 3 tane seçiyoruz? Seçimi yapmamızın "kesin" kriteri nedir?

Yusuf bey çöyle anlatayım örneğin elinizde x sayıda bir sayısal veri var. ben bir fonksiyon yazacağım diyeceğimki bana bu x sayıda veriden y sayıda örnek ver ki bu topluluğu bu y sayıda veri temsil etsin. ve tabi verdiğinde bu 7 sayıda verilerin sıra numarası da benim için önemli.

umarım anlatabilmişimdir. hani 3 milyonluk nüfusu 2bin denek ile istatistiksel olarak test ediyorlar ya aynen bunun gibi.

Geri