• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

değerleri 0 olan hücrelerde 0 göster

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tukayf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2016&2019&2021 TR
Öncelikle herkese iyi bayramlar. Bugün soru sormak istemiyordum ancak benim gibi bayramda çalışanlar ve sitede bulunanlar olduğunu düşünerek soru sormaya karar verdim. Elimdeki çalışma sayfasında değerleri 0 olan hücrelerde 0 göster seçeneği işaretli değil. boş hücrelerde 0'ı göstermiyor. Ancak benim istediğim formül bulunan sütunlardaki yapılan işlem sonucu sonuç 0 olan hücrelerde 0'ın gösterilmesini istiyorum. Mümkünatı var mıdır acaba. Şimdiden çok teşekkürler iyi bayramlar.

Ekli dosyalar

Merhaba,

İlk olarak sıfırları gizleme işlemini geri alın. Yani sıfırları görünür yapın.
Daha sonra B5:S18 hürelerini seçin.
Hücre Biçimlendir menüsünden "İsteğe uyarlanmış" bölümüne ulaşın ve aşağıdaki biçimi uygulayın.

Kod:
[B]0;-0;;@
[/B]

cevap için teşekkürler hocam B5:S18 arasında bu biçimlendirme işimi görüyor ancak t, u ve v sütunlarında bi çözümü olabilir mi acaba?

Son düzenleme:
Merhaba,

Menüden "Değeri sıfır olan hücrelerde sıfır göster" ayarını yaparsanız T-U-V sütunlarındaki sıfır değerler zaten görünecektir.

sorun orada zaten hocam. T, U ve V sütunlarında eğer işlem yoksa 0'lar gözükmesin istiyordum. işlem sonucu 0 sa eğer 0 lar gözüksün ancak işlem yapılmadan hücreler 0 sa 0 lar gözükmesin istiyordum. bu sütunlarda hücre biçimlendirme olduğu için oralara müdahale edemedim.

Ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Çok teşekkürler hocam zihninize sağlık.

Geri