• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Değerlendirme Formunda ortalama

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excell 2003
Tekrardan selamlar arkadaşlar. Ekte göndereceğim dosyada bazı konulara akıl erdiremedim ve sizlerin yardımına başvurmaya karar verdim.
Sorunlar:
1. c6 ve c8 hücrelerine gelen değerlerin , girilen şipariş parti sayısı ile çarpılıp ortalamaya eklenmesi lazım( bu örnekte 12 parti oldugu için =EĞER(O14="";"";EĞER(U14="";ORTALAMA(O14:O50;C6*12;C8*12))) gibi bir formulu olması gerekiyor.
2. Combobox larda her seçim yapışımda aynı seçenekleri çogaltarak defalarca yazılmasına sebep oluyor. Bunu kapanışta temizleterek çözdüm ama kapanışa gerek kalmadan çözebilirmiyiz onu bilmiyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

1:sorunuz;

Açıklamada yazdığınız 12 lerin yerine;

BAĞ_DEĞ_SAY(O14:O50)

yazınız.

2.sorunuz:

Kullanıdığınız kodlarn başına;

ComboBox1.Clear

yazarsınız.

Ömer bey,

Öncelikle yardımlarınız için teşekkür ederim.Birinci sorunu halletti vermiş olduğunuz kod yanlız ikinci sorunda clear komutunu hangı satırda kullanacagımı kestiremedım. Buraya gondermeden önce neredeyse tüm satırlarda denedim diyebilirim.. Ya combobox içerigini tamamen siliyor yada kodun çalışmasını engelliyor. Ama biraz daha uğraşla sanırım bulabilirim. Tekrar teşekkür ederim.

İyi çalışmalar dilerim.

Ömer bey,

Öncelikle yardımlarınız için teşekkür ederim.Birinci sorunu halletti vermiş olduğunuz kod yanlız ikinci sorunda clear komutunu hangı satırda kullanacagımı kestiremedım. .

Private Sub ComboBox1_MouseDown(ByVal Button As Integer, ByVal Shift As Integer, ByVal X As Single, ByVal Y As Single)

Komut başlığından hemen sonra yazmanız yeterliydi.

Düzenlenmiş hali aşağıdadır. Aynı şekilde Combobox2 yi siz düzenlersiniz.

Kod:
Private Sub ComboBox1_MouseDown(ByVal Button As Integer, _
                   ByVal Shift As Integer, ByVal X As Single, ByVal Y As Single)
    With ComboBox1
        .Clear
        .AddItem "Peşin"
        .AddItem "15-30 Gün Vade"
        .AddItem "30 Güz Ve Üzeri"
    End With
End Sub

.

Ömer bey tekrar merhabalar ve tekrar teşekkürler. Daha öncede bahsettiğim gibi bu kodu baya geniş alanda denedim ve ya çalıştıramadım yada kodun geneline zarar verdi. Sizin söylemiş oldugunuz şekilde yaptıgımda 2.seçimi yapamıyorum. (ucuz-ortalama-pahalı seçeneklerinden "ortalama" seçenegi aynı şekilde peşin-15 gün vade-30 gün vade seçeneklerinden 15 gün vade seçenegi çalışmıyor.) eğer nereye koyacagımı bulamazsam bu clear ı sanırım combobox ın içini baska yerden veriler cekerek dolduracagım :)

İyi çalışmalar dilerim.

Sayfada combobox kullanmanın kötü taraflarından biride bu işte. Sayfaya uygun olan doğrulama yöntemini kullanmanızın bi sakıncası var mı?

.

Sayfada combobox kullanmanın kötü taraflarından biride bu işte. Sayfaya uygun olan doğrulama yöntemini kullanmanızın bi sakıncası var mı?

.

Açıkçası ömer bey doğrulamanın combobox a uygulanması hakkında bilgi sahibi degilim :(.. Ama şimdilik idare ediyor beni program eğer bir çözüm bulursam yeni haliyle tekrar paylaşacagım. Yardımlarınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim.

İyi günler dilerim.

Bana kalırsa bu dosya için kod kullanmanıza gerek yok.

Bahsettiğim uygulama ektedir.

.

Şimdi daha iyi anladım Ömer bey bahsettiğiniz şeyi. Ellerinize sağlık sorun tamamen çözülmüş. İlginiz ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

İyi günler dilerim.

Geri