DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Sub SıfırSil()
Dim son As Long, i As Long
son = Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
For i = son To 1 Step -1
If Cells(i, "A") = 0 And Cells(i, "A") <> "" Then
Rows(i).Delete Shift:=xlUp
End If
Next i
End Sub
A sütununda değeri sıfır olan hücreyi yurarıya sürükleyerek silmesini istiyorum.
Şimdiden teşekkürler.
Merhaba,
Module kopyalarak çalıştırınız..
.Kod:Sub SıfırSil() Dim son As Long, i As Long son = Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row For i = son To 1 Step -1 If Cells(i, "A") = 0 And Cells(i, "A") <> "" Then Rows(i).Delete Shift:=xlUp End If Next i End Sub
Pardon Ömer Bey sizin yazdığınızı görmemiştim
Sorun değil Sayın truvali27m. Yalnız satır silme de artan döngü kullanırsanız hata alırsınız. Bu yüzden dönügüyü sondan başa doğru kurmak daha doğru olacaktır.
İyi çalışmalar..
.
Merhaba,
.Kod:Sub SıfırSil() Dim son As Long, i As Long son = Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row For i = son To 1 Step -1 If Cells(i, "A") = 0 And Cells(i, "A") <> "" Then Rows(i).Delete Shift:=xlUp End If Next i End Sub
Teşekkürler tekrar. 500.000 satırlık veride uzunsürecek ama başlattım çalışmaya.![]()
Sub SifirSil()
Dim son As Long
On Error Resume Next
With Range("A1:A" & son)
.SpecialCells(xlCellTypeBlanks) = "-+|%!"
.Replace 0, "", xlWhole
.SpecialCells(xlCellTypeBlanks).Delete
.Replace "-+|%!", "", xlWhole
End With
End Sub
Sub Makro3()
[a1:a50000].Replace What:=0, Replacement:=Delete
[a1:a50000].SpecialCells(4).Rows.Delete Shift:=xlUp
End Sub
Birde aşağıdaki kodları denermisiniz..
.Kod:Sub SifirSil() Dim son As Long son = Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row On Error Resume Next With Range("A1:A" & son) .SpecialCells(xlCellTypeBlanks) = "-+|%!" .Replace 0, "", xlWhole .SpecialCells(xlCellTypeBlanks).Delete .Replace "-+|%!", "", xlWhole End With End Sub
Merhaba,
"A" sütunundaki bütün verileri kaybettim.
Sub SıfırSil()
Dim son As Long, say As Long
Range("A1:A" & son).Sort Range("A1")
If Range("A1") <> 0 Then Exit Sub
say = WorksheetFunction.CountIf(Range("A1:A" & son), 0)
Rows("1:" & say).Delete
End Sub
Birde aşağıdaki kodları denermisiniz..
.Kod:Sub SifirSil() Dim son As Long son = Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row On Error Resume Next With Range("A1:A" & son) .SpecialCells(xlCellTypeBlanks) = "-+|%!" .Replace 0, "", xlWhole .SpecialCells(xlCellTypeBlanks).Delete .Replace "-+|%!", "", xlWhole End With End Sub