• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Değere göre koşullu biçimlendirme

Excel Vers. ve Dili
2010 Tükçe
Merhabalar, farklı değerler için farklı koşullu biçimlendirme stili kullanmak istiyorum örneğin,

eğer A1 stünunda 5 yazıyorsa koşullu biçimlendirme aralığı 17ile 25 arasında olan stili kullansın 6 yazıyorsa 20 ile 25 arasında olan stili kullansın.umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler.

dediğinden hiç birşey anlamadım çalışma dosyası olarak gönderirsen yardımcı oluruz

çalışma dosyası henüz yok eğer nasıl yapabileceğimi öğrenirsem başlayacağım.

şöle bir açıklama yapayım.5 den 10 a kadar değerlerim var bunları ayakkabı numarası.ama her numara için kabul edilebilir sınırlar var.5 için 19-25 , 6 için 21-26 gibi ilerliyor.normal bir koşullu biçimlendirme yaparsam alt sınırları belirleyemiyorum.yani istiyorum ki bir satıra 6 yazdıysam 5 numara için kabul edilebilir sınır olan 19-25 i değil 21-26 yı uygulasın ona göre renklendirsin.aksi taktirde verimli bir renklendirme oluşmuyor.umarım anlatabilmişimdir. hani sanki;

eğer A1 =5 ise 19-25 arasında tanınlanmış koşullu biçimlendirme stilini kullan
eğer A1 =6 ise 21-26 arasında tanımlanmış koşullu biçimlendirme stilini kullan

gibi bir formul arıyorum.

Merhaba,
Dosyanız ektedir.İstediğiniz anladığım kadarıyla böyle bir şey.

Ekli dosyalar

malesef doğru anlayamamışsınız. değer girdiğimde hücrenin renk değiştirmesi gerekiyor değere göre.5 için alt limit 19 ise 19 yazarsam kırmızı olmalı.ama 6 nın alt limiti 21 ise 19 yazarsam biraz daha açık kırmızı renge bürünmeli.eğer koşullu biçimlendirme ayarlarında limitleri 19-28 belirlersem 6 dan büyük numara ayakkabılar için sağlıklı bir düzenleme yapılamıyor çünkü alt limitleri o değerlerin üstünde kalıyor.

malesef doğru anlayamamışsınız. değer girdiğimde hücrenin renk değiştirmesi gerekiyor değere göre.5 için alt limit 19 ise 19 yazarsam kırmızı olmalı.ama 6 nın alt limiti 21 ise 19 yazarsam biraz daha açık kırmızı renge bürünmeli.eğer koşullu biçimlendirme ayarlarında limitleri 19-28 belirlersem 6 dan büyük numara ayakkabılar için sağlıklı bir düzenleme yapılamıyor çünkü alt limitleri o değerlerin üstünde kalıyor.

bence bir çalışma sayfası yap ve gönder ve deki şu değerleri girdiğimde bu hücre şu renk olmasını istiyorum diğer değerlerde de şu renk olacak diye biraz açarsan yardımcı olmaya çalışacağız formül lazım derken koşullu biçimlendirme formülünü mü demek istedin.

Geri