• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Değere göre fiyat belirleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yastık
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Evet Ömer bey aynen söylediğiniz gibi 10 kg ye kadar 0,5 ve katları olarak hesaplanıyor. 10 kg sonrası için her 1 kg için.

Doğru anladıysam formül işinize yarayacaktır.

Kod:
=EĞER(I7=0;0
 ;EĞER(I7<=0,5;D7
  ;EĞER(I7<=10;D7+(I7-0,5)*E7*2
   ;D7+9,5*E7*2+(I7-10)*G7)))

.

Ömer bey, çok ama çok teşekkür ederim. sizden ricam formülü açıklayabilir misiniz.

Dosya yenilendi.
Beyaz zeminli alanları değiştirerek kullanabilirsiniz.

Dosyanız ekte.
Artık gramaj ve tarife uygulamasına ilişkin seçeneklere göre hesaplama yapılıyor.

İyi günler dilerim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
İstediğinizi karşılamıştır sanırım. Sonucundan bilgi verirseniz sevinirim.
Artık gramajdan kastım küsuratların ( 500 gramdan düşük artı eksi farklar) durumudur. Örneğin 12503 gr ise son 3 gramın durumu için veya 12499 gr ise 499 gramın durumu için.

Sınır değerlerin hemen altında veya hemen üstünde değerlerle test ederseniz seçeneklerin fonksiyonu anlaşılacaktır.

Son düzenleme:
Yardımlarınızı için teşekkür ederim ama şöyle bir sorun var. kilo kısmına 10 kg den daha düşük bir değer yazdığımdan hata veriyor bunu nasıl düzeltebilirim.

Arkadaşım ömer hocanın eline sağlık kısa ve öz formül yazmış benim dosyayı dikkate alma.

Belgede değişiklik yaptım ve yeni halini yukarıdaki mesajda yeniledim, tekrar indirip kullanabilirsiniz.

arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim. elinize kolunuza sağlık.

Doğru anladıysam formül işinize yarayacaktır.

Kod:
=EĞER(I7=0;0
 ;EĞER(I7<=0,5;D7
  ;EĞER(I7<=10;D7+(I7-0,5)*E7*2
   ;D7+(I7-10-0,5)*E7*2+(I7-10)*G7)))

.

Ömer bey neredeyse bütün gün bununla uğraştığım için kafam allak bullak ve yaptığınız formülü tam anlamıyla test etmeden size olumlu mesaj gönderdim... biraz önce tekrar kontrol ettiğimde bir iki hata olduğunu tespit ettim bu konuda yardımcı olur musunuz.

mesela 10kg ve 20 kg yazdığımda çıkan sonuç doğru ama 11-12-13 vs veya 30 kg yazdığımda çıkan sonuçlar hatalı.

bana yol gösterirseniz bende halletmeyi deneyebilirim.

Ömer bey mesela Ömer baran beyin yaptığı formülde işlemlerin hepsi doğru çıkıyor ama ilave bir iki yerde birşeyler seçmemiz gerekiyor. ömer baran beyin yaptığı tabloyada bakabilir misiniz. Ömer baran beyin tablosunda bütün kilolarda doğru sonucu alıyorum.

Son düzenleme:
Dosyanız ekte.
Artık gramaj ve tarife uygulamasına ilişkin seçeneklere göre hesaplama yapılıyor.

İyi günler dilerim.

Elektrik kesintisi nedeniyle bağlanamadım.

Ömer bey sonuçlarınız tamamında doğru çıkıyor sizden ricam bunu tek bir formül olarak nasıl yapabiliriz. tablonun üst kısmında sarı alandaki yerleri formüle entegre edemezmiyiz.

Ömer bey neredeyse bütün gün bununla uğraştığım için kafam allak bullak ve yaptığınız formülü tam anlamıyla test etmeden size olumlu mesaj gönderdim... biraz önce tekrar kontrol ettiğimde bir iki hata olduğunu tespit ettim bu konuda yardımcı olur musunuz.

mesela 10kg ve 20 kg yazdığımda çıkan sonuç doğru ama 11-12-13 vs veya 30 kg yazdığımda çıkan sonuçlar hatalı.

Ömer bey mesela Ömer baran beyin yaptığı formülde işlemlerin hepsi doğru çıkıyor ama ilave bir iki yerde birşeyler seçmemiz gerekiyor. ömer baran beyin yaptığı tabloyada bakabilir misiniz. Ömer baran beyin tablosunda bütün kilolarda doğru sonucu alıyorum.

#21 numaralı mesajdaki formülü düzelttim, yalnız siz 0,5 ve katları dediğiniz için bunun dışındaki gramla ilgili bir ilave yapmadım.

Dosya yenilendi eski mesajdaki belgeyi tekrar indirip,
sadece beyaz zeminli alanları değiştirerek kullanabilirsiniz.

Sadece ücret hücresinde tek formül vardır.
Formülü aşağı doğru kopyalayarak yeni ülke bilgilerini yazarak kullanabilirsiniz.

#21 numaralı mesajdaki formülü düzelttim, yalnız siz 0,5 ve katları dediğiniz için bunun dışındaki gramla ilgili bir ilave yapmadım.
Arkadaşım, omer.baran arkadaşın çalışması karışık geliyorsa ömer hocanın 21. mesajdaki formülü hatasız çalışıyor, Yok onuda uygulayamadı isen benim #20. mesajda yüklemiş olduğum dosyada yenilendi birde onu dene istersen. En basit ve uygunu ömer hocanın formülü toplam hücresinin içine yazıp alt tarafa sürükle sonuç tam senin istediğin gibi.

Sadece beyaz zeminli alanları değiştirerek kullanabilirsiniz.

Ücret hesaplaması tek formül ile yapılmaktadır.

Yeni belgeye
-veri doğrulama,
-ülke listesini genişletme,
-artık gramajlar için işlem yapıp yapmamayı seçme,
-tarifenin uygulama yöntemini seçme

imkanları eklenmiştir.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
ne diyebilirim ki arkadaşlar harikasınız hepinize tek tek teşekkür ediyorum. umarım birgün bende sizler gibi birilerine yardım edecek kadar bilgili olabilirim. yeni işim nedeniyle buralarda daha sık olacağım sanırsam. tekrar teşekkür ederim.

Geri