• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

değer sınama işlemleri

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
İyi günler dilerim öncelikle herkese. excel ile aylık taksitlerimi bütçemi yönetebileceğim bir çalışma hazırlamaktayım. Asp vbscript ile web kodlamada üzerinde çok rahat yapabildiğim bazı işlemleri excel formüllerine yaptıramıyorum.

Öncelikle makro kullanmak istemediğimi belirtmek isterim çünkü açılışta sorduğu soruları güvenlik ayarlarını istemiyorum.

istediğim şey bir hücreye sadece tarih girildiğinden emin olmak tarih girmeden kabul etmemek hücreyi boşaltmak.

Yine bir hücreye sadece sayı girildiğine emein olmak girilmedi ise boşaltmak.

Regular expression benzeri bu işlemleri nasıl yapabilirim formül kullanarak konu hakkında bilgi istiyorum. İlgilenen arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum. İnanın benim için çok önemli takıntı yapmış durumdayım.:)

Evet veri doğrulaması ile pek çok iş yapılabiliyor. Veri ---doğrulama----özel seçilir ve formüle =DEĞİL(YADA(EHATALIYSA(AY(A1));EHATALIYSA(YIL(A1)))) gibi yazılırsa a1 hücresinde tarih olmadığında kabul etmedi.

diğer durumları incelemekteyim :) teşekkür ederim.

Merhaba İyi Çalışmalar
Ekli Dosyayı İncelermisiniz

Son düzenleme:
teşekkür ederim inceledim. Anladığım kadarıyla hata olmaması için hücre ayarlarını da tarih olarak belirlemek gerekiyor. Çünkü tarih sutununda herhangi bir hücreye 12.2003 yazınca otomatik olarak sayıya çeviriyor.

Geri