• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

değer sıfıra aşit veya büyük ise yarısını ekleme

Excel Vers. ve Dili
2007 English
Arkadaşlar Merhaba iyi akşamlar,

Aşağıda yazdığım formülde bir hata var. (F65 hücresine yazdığım formülde)
=IF(AND('Alınan Kurulan'!D5<0;F60+'Alınan Kurulan'!D5;F60);AlınanKurulanPos!J2021>=0;F60+('Alınan Kurulan'!D5/2))
Bu konuda değerli yardımlarınıza ihtiyacım var.Ekte ilgili dosyayı yükledim.

Bu formülde yapmak istediğim şey şu; "Alınan Kurulan'!D5" değeri sıfır a aşit veya büyük ise + ise bu değerin yarısını eklemesini istiyorum.Eğer sıfırın altında ise formüldeki ilgili alanı yazması gerekiyor.

Karışık olduğunun farkındayım lütfen kusura bakmayın.
Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum

Teşekkürler

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
=IF(AND('Alınan Kurulan'!D5<0;F60+'Alınan Kurulan'!D5;F60);AlınanKurulanPos!J2021>=0;F60+('A lınan Kurulan'!D5/2))

Sorun Kırmızı yerde.
Toplamın sonucuna
eşit büyük küçük gibi terim ekleyin sorun kalkacaktır.

Örneğin
=IF(AND('Alınan Kurulan'!D5<0;F60+'Alınan Kurulan'!D5;F60>=0);AlınanKurulanPos!J2021>=0;F60+('A lınan Kurulan'!D5/2))

Mustafa Bey cevap için çok tşk ler ,

Dediğiniz şekilde yaptım ancak #REF hatası verdi.Aslında benim yazdığım ilk formülde sayıyı doğru hesaplıyor ancak Alınan Kurulan!D5 hücresindeki değer - bir değer olduğunda hataya düşüyor.Oysaki - bir değer olduğunda =IF('Alınan Kurulan'!D5<0;F60+'Alınan Kurulan'!D5;F60) şeklinde çalışması lazım.

Arkadaşlar günaydın,
Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı acaba çok memnun olurum.

Merhabalar
Sn Levoni
Dosyanız biraz karışık. D5 hücresi negatifken, pozitifken ve sıfır iken ne yapmak istiyorsunuz ayrıntılı yazabilir misiniz?

Erdal Bey dönüş için teşekkürler,
Şunu yapmak istiyorum Alınan Kurulan!D5 hücresi - bir değer ise F60 ile D5 i toplamak , eğer D5 + bir değer ise F60 ile D5 hücresinin yarısını toplamak istiyorum.
Söz konusu D5 + bir değer olduğunda bunu aşağıdaki formül ile bunu yapabiliyorum ancak (-) bir değer olduğunda sonuç hata mesajı veriyor.

=IF(AND('Alınan Kurulan'!D5<0;F60+'Alınan Kurulan'!D5;F60);AlınanKurulan!D5>=0;F60+('Alınan Kurulan'!D5/2))

Rica ederim. iyi çalışmalar

Geri