• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Değer olmasına rağmen #yok hatası veriyor

Sayın tactless; sayılar aynı değil:Q2 :Q8 seç kopyala;G2 yapıştır.Sonucu bulursunuz.

Q2 :Q8 arasını veritabanından çekiyorum. Aslında aradığım rakam sayının kendisi. Formülü yazdığım yerde değer gösterilirse daha iyi olur.

Aradığım değerler ile tabloda aradığım değer aynı (Belki küsürat problemidir diye kontrol ettim.):
7261,2900000
7261,2900000

Q2 yazın aşağı kopyalayın.
Kod:
=G2

Üstad

aradığım değerle tablodaki değeri =eğer(aradığım değer=tablodaki arama alanındaki değer;"ok";"hatalı") formülü ile kontrol ediyorum. Sayılar birbiri ile eşleşiyor. Özetle arama formüllerinde hata oluyor. Diğer mantıksal + - / * veya eğer, sayıya çevir metne çevirde problem yok. Benim aradığım değeri kopyala yapıştır yapıp formülden kurtuluyorum. Yine yok hatası veriyor. Sonra hücrede f2 yapıp enter yapıyorum. Sonucu getiriyor. Metinsel, sayısal gibi duruyor. Onlarıda denedim olmadı. Garip bir durum çözemedim.

7261 olan hücrede ne sıkıntı var ben de bulamadım ancak 428 olan veri G sütununda -428,029999999999 iken Q sütununda -428,030000000000 olarak görünüyor. Yani aralarında virgülden sonra 12. basamakta farklılık var, biçimlendirmeden dolayı aynı görünüyorlar. Muhtemelen diğer hücrelerde de virgülden sonraki belki 10. belki 50. belki de 100. basamakta farklılık olduğu için bu hata oluşmuştur.

7261'li hücreleri karşılaştırmak için =(G2-Q2)*10^10 formülünü kullandığımda sonuç 0,009094947 çıkıyor. İki sayı aynı olsaydı bu sonucun 0 çıkması gerekirdi. Hücre biçimini virgülden sonra 127 basamak yaptığımda bile sayılar aynı görünüyor. Aradaki fark çok küçük.

Kısacası her ne kadar ekranda aynı görünseler de aralarında mikron/nano düzeyde farklılıklar var.

Üstad excel'in azizliğine kurban gittik. Söylediğin gibi 50-100 küsürlü basamakta sorun çıkarıyor. Yuvarlama yaparak sorunu aştım. Beni şaşırtan eğer ile eşleştirdiğimde hata vermemesi idi. Bir sonraki sayıya bakınca küsürat sorunu olduğunu anladım. Destekler için teşekkürler. Sayg.

Geri