• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Değer değiştirme düğmesini kullanarak hücredeki değer kadar yazdırma

Excel Vers. ve Dili
office 356(macos)
Şimdiden ilgilenenlere teşekkürler diyerek istediğimi açıklamaya çalışayım.

Aşağıda verdiğim ekli dosyada öğrencilerimin sınavlarını değerlendirebileceğim bir basit program yapıyorum. Ancak vb bilgim yok. İstediğim şu:

Aşağıda verdiğim ekli dosyada "Öğrenci Karnesi" sayfasında bir değer değiştirme düğmesi var. Bu değer değiştirme düğmesine her tıkladığımda farklı bir öğrencinin sınav analizi ekrana geliyor. Bu yüzden diyelim ki 40 öğrencinin sınav analizi varsa ben bu sınav analizlerini yazdırabilmem için değer değiştirme düğmesine bir kez tıklayıp yazdır işlemi yapmam ikinci öğrenci için değer değiştirme düğmesine tekrar tıklayıp tekrar yazdır demem gerekiyor. Bu da epey zaman alıyor. Dosyaya yerleştirilecek bir düğme ile önce değer değiştirme düğmesini 1'e yani ilk öğrenciye kadar getirip daha sonra katılımcı öğrenci sayısını gösteren B17 hücresindeki sayı kadar değer değiştirme düğmesinin çalışmasını ve her defasında yazdır işleminin yapılarak sınava giren tüm öğrencilerin sınav sonuç analizlerini topluca alabileceğim bir kod nasıl yazılabilir mi?

Yardım edebilirseniz hem benim işimi hem de işine yarayabilecek diğer öğretmen arkadaşlarımın yükünü hafifletmiş olusunuz.

Ekli dosyalar

• Sonraki.rar
    Sonraki.rar
    990.5 KB · Görüntüleme: 27
  • Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    93.2 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleme:
Şimdiden ilgilenenlere teşekkürler diyerek istediğimi açıklamaya çalışayım.

Aşağıda verdiğim ekli dosyada öğrencilerimin sınavlarını değerlendirebileceğim bir basit program yapıyorum. Ancak vb bilgim yok. İstediğim şu:

Aşağıda verdiğim ekli dosyada "Öğrenci Karnesi" sayfasında bir değer değiştirme düğmesi var. Bu değer değiştirme düğmesine her tıkladığımda farklı bir öğrencinin sınav analizi ekrana geliyor. Bu yüzden diyelim ki 40 öğrencinin sınav analizi varsa ben bu sınav analizlerini yazdırabilmem için değer değiştirme düğmesine bir kez tıklayıp yazdır işlemi yapmam ikinci öğrenci için değer değiştirme düğmesine tekrar tıklayıp tekrar yazdır demem gerekiyor. Bu da epey zaman alıyor. Dosyaya yerleştirilecek bir düğme ile önce değer değiştirme düğmesini 1'e yani ilk öğrenciye kadar getirip daha sonra katılımcı öğrenci sayısını gösteren B17 hücresindeki sayı kadar değer değiştirme düğmesinin çalışmasını ve her defasında yazdır işleminin yapılarak sınava giren tüm öğrencilerin sınav sonuç analizlerini topluca alabileceğim bir kod nasıl yazılabilir mi?

Yardım edebilirseniz hem benim işimi hem de işine yarayabilecek diğer öğretmen arkadaşlarımın yükünü hafifletmiş olusunuz.

Dosyan bana baya karmaşık geldi anlamak için baya uğraştım inşallah yanlışlık yoktur yazdığım kodda

kod

Kod:
Sub yazdır()
Dim sat
sat = 1
For r = 7 To Worksheets("TürkçeAP").Cells(Rows.Count, "TX").End(3).Row
Sheets("Hesap").Cells(1, "M").Value = sat
sat = sat + 1
Sheets("Öğrenci Karnesi").PageSetup.PrintArea = "$A$1:$S$55"
Sheets("Öğrenci Karnesi").PrintOut Copies:=1, Collate:=True
Next r
MsgBox "işlem tamam"
End Sub

Ekli dosyalar

Sayın Halit3, teşekkür ederim, şu an denedim. Ancak "Öğrenci Karnesi" "B17" hücresindeki değeri baz almıyor yazdığınız kod. Ben en baştaki mesajıma bir resim ekleyerek ve dosyayı kafa karışıklığını önlesin diye gereksiz sayfaları gizleyerek tekrar yüklüyorum. İlginizi devam ettirirseniz sevinirim. Saygılarımla

Son düzenleme:
Arkadaşlar baştaki dosyamı ve isteğimi daha açık hale getirmeye çalıştım. Bakabilirseniz minnettar olurum

Arkadaşlar şu istediğime bir bakın da, olmayacak yada fazla uğraş isteyen bir iş ise veya istediğimi anlatamamışsam bana bir cevap yazın da ben de beklemeyeyim.

Geri