• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

DataValidation ve Comboboxlar ile alakalı ÇOK GARİP bir problem!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan xlance
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 ingilizce
Merhaba arkadaşlar,

Üzerinde çalıştığım bir proje sırasında çok garip bir durumla karşılaştım. Sizinle paylaşmak istiyorum. List Data Validation tekniği ile kullanıcıya İL, İLÇE seçimi yaptırmak istiyordum. Araştırma yaparken sağolsun başka bir arkadaşımızın yazdığı bir formüle rasladım, işe de yaradı ancak formül sayesinde oluşturduğum namedrange leri comboboxlara kaynak olarak gösterince hiç anlam veremediğim bir durum ortaya çıktı. Dikkatinize sunuyorum;

Combobox'tan bir kaç il deneyin ve İlçe combobox'ında ilçelerin eksik ya da normal olmayan şekilde görüntülenmesine şahit olun. Halbuki aynı namedrange i kaynak gösterdiğim data validation listesinde hiç sorun yok. Fikri olan?

Bu arada formülde de şöyle bir gariplik var boş olan A sütununu sildiğiniz zaman o da ilçe sayısında il göstermeye başlıyor. Yani tam uzman sorusu oldu bu çözeni gerçekten alkışlayacağım.

Ekli dosyalar

Bir de böyle deneyin isterseniz. ActiveX olanı değil, diğer Combo Box'u kullandım.
A kolonu silindiğinde saçmalaması ise tanımlı isimlerdeki "ilceler" range'i içinde kullanılmış olan dolaylı formülündeki "B" kolonunun fixlenmesinden. Dolaylı formülünde metin kullanıldığından, değişince değiştirmek lazım.
Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Merhaba,

ActiveX olan Combo Box'ı kullanmak isteyişimin nedeni içine yazılabiliyor olması ve daha da önemlisi autocomplete yapıyor olması. O yüzden ActiveX de ısrar ediyorum yoksa data validation list de aynı işi görüyor.

Formülde bahsettiğiniz kısmın farkındayım ancak zaten kolonu silip formülü değişitirince saçmalıyor deneyin görün :)

Geri