• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Data type mismatch in criteria expression

Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
Arkadaşlar hepinize sağlıklı günler diliyorum. Aşağıda ilettiğim kod satırındaki küçük bir detayı kaçırarak başlıktaki tip uyumsuzluğu hatasını alıyorum.

Satır içerisindeki donem ifadesi güncel tarihi (Date) alıyor ancak bu satır haftalık ve aylık olarak da kullanılacağı için değişken kullandım ve date olarak public tanımladım. VERI_TABANI ise yine access veritabanındaki farklı database seçimleri ile değişkenlik göstereceği için bunu da aynı mantıkla tanımlamıştım. Access içindeki GIRISTARIHI satiri Date/Time olarak tanımlanmış durumda her kontrolüme rağmen hata almaya devam ediyorum. Bir fikri olan varsa ve paylaşırsa minnettar olurum.

rs.Open "select * from [" & VERI_TABANI & "] WHERE GIRISTARIH ='" & donem & "'", AdoCN, 1, 3

GIRISTARIH alanı "String" olmadığına göre, donem değişkeninin başındaki ve sonundaki tek tırnakları kaldırıp, deneyin ...

.

Haluk Bey ilgilendiğiniz için teşekkür ederim, dediğiniz gibi yaparak kodu aşağıdaki hale getirdim ama ekli görseldeki hatayı verdi. Tarih olarak bugünü getiriyor tamam ama nedense 202. olarak yılı gösteriyor

Kod:
rs.Open "select * from [" & VERI_TABANI & "] WHERE GIRISTARIH = " & donem & "", AdoCN, 1, 3

Ekli dosyalar

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    22.7 KB · Görüntüleme: 4
Dosyayı görmeden bir şey söylemem zor...

Ama, yine de şöyle birşey deneyin....

Kod:
Dim donem2 As Double
donem2 = CDbl(donem)

rs.Open "select * from [" & VERI_TABANI & "] WHERE GIRISTARIH = " & donem2, AdoCN, 1, 3

.

Son düzenleme:
Haluk Bey çok teşekkür ederim, çalıştı. Emeğinize sağlık.

Geri