• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

data çekme

muhammed yıldız

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019İngilizce
arkadaşlar merhaba.

aslında başlık doğrumu bilmiyorum ancak tam olarak ne şekilde arayacağımıda bilemediğim incelediğim kadarı ile konuyu bulamadım.

ekli dosyada şube isimleri ve açıklamalar mevcut. yapma istediğim bu listeden bazı şubeleri ( mesela bağcılar, bahçelievler, istoç gibi) karşılığındaki açıklamalar ile almak istiyorum.

nasıl yardımcı olabilirsiniz? teşekkürler

Ekli dosyalar

yeni sayfa açtım dosyaya

Merhaba
Çok açıklama yaptınız boş sayfa eklemeyi bende biliyorum.
A1 hücresine Şube adını yazın Örnek Bağcılar Şube
B1 hücresine
Kod:
Türkçe
=EĞERSAY(Müşteri!$A:$A;A1)
İngilizce
=COUNTIF(Müşteri!$A:$A;A1)
A2 hücresine Şube Adı
B2 hücresine Aktivasyon Durumu yazın
A3 hücresine
Kod:
Türkçe
=EĞER(SATIRSAY(A$3:A3)>$B$1;"";İNDİS(Müşteri!A$2:A$1000;KÜÇÜK(
EĞER(Müşteri!$A$2:$A$1000=$A$1;SATIR(Müşteri!$A$2:$A$1000)-SATIR(Müşteri!$A$2)
+1);SATIRSAY(A$3:A3))))
İngilizce
=IF(ROWS(A$3:A3)>$B$1;"";INDEX(Müşteri!A$2:A$1000;SMALL(IF(
Müşteri!$A$2:$A$1000=$A$1;ROW(Müşteri!$A$2:$A$1000)-ROW(Müşteri!$A$2)+1);
ROWS(A$3:A3))))
Bu formülü yazın ve diziye çevirin.
Dizi Formülü Formül Hücreye Girildikten Sonra Enter Tuşuna Basmadan Ctrl+Shift+Enter Tuş Kombinasyonu İle Aktif Olmaktadır. Formülün Başında Ve Sonunda { } Bu İşaretler Çıkar Elle Eklediğiniz Takdirde Formül Hata Verir.
Formülde 1000 satır baz alınmıştır.
1000 satır'ı değiştirmek için ctrl+h yapın aranan değere $1000 yeni değere $10000 yazın ve tümünü değiştir deyin.
$10000 olan yeri kendinize göre ayarlayınız.
Not : A3 hücresine yazdığınız formülü diziye çevirdikten sonra sağ'a ve aşağıya doğru çoğaltınız.

Merhaba

açıklamalarınız ve emeğiniz için çok teşekkür ediyorum ancak hiç bir hak size sahsımı tersleme hakkını veremez. bunu bilmenizi isterim. yazışmaların sonucunda verdiğim cevap ve yeni sayfa açarak eklediğim dosya oldukça mantıklıdır!

kolay gelsin

Merhaba

açıklamalarınız ve emeğiniz için çok teşekkür ediyorum ancak hiç bir hak size sahsımı tersleme hakkını veremez. bunu bilmenizi isterim. yazışmaların sonucunda verdiğim cevap ve yeni sayfa açarak eklediğim dosya oldukça mantıklıdır!

kolay gelsin

Bana deseydiniz boş sayfa diye ben zaten eklerdim. Ben dedim herhalde diğer sayfada bir şablon vardır ondan istedim siz bana boş sayfayı gönderdiniz size ters davrandım öyle mi_?
Davrandıysam benim yardım ettiğim mesajı görmeyin başka bir arkadaştan yardım isteyin.
Kolay gelsin

neyse İhsan Bey,

fazla uzatmaya gerek yok. emek harcıyorsunuz saygı duyuyorum. yanlış anlaşılma olarak ben nitelendiriyorum. hakkınızı helal ediniz.

Bence İhsan bey haklı,
manava gidiyorsunuz elma almak istiyorum diyorsunuz. Manav size ne kadar elma verecegini nerden bilsin.

İhsan bey sizi yormamak adına verileri nereye hangi hücreye taşıyacağınızı belirtmediğinizi belirtmek istemiştir.

Yb

Geri