• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Damga Vergisi Rakamlarını Teyit Etmek

Emir Hüseyin Çoban

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Tr - Win10 x64
. . .

Merhaba.

Fatura Tutar: 12.607,79 TL
Alınan Ödeme : 12.519,64 TL
Damga Vergisi Kesintisi : 88,15 TL

Bunlar gerçek rakamlar.

Tabloda fatura tutarından gidersem, gerçek rakamları bulabiliyorum.

Oysa ki bazen ödeme geliyor, bunun hangi faturaya ait olduğunu, damga vergisi kesintisi tutarını tespit etmem gerekiyor.

Ödeme veya damga vergisi tutarlarından gittiğimde rakamlarda kuruş farkları oluyor.

Sarı alanlar veri girişi, kırmızı alanlar sonuç.

Hesaplama Mantığı:
Fatura tutarı KDV dahildir.
Önce KDV hariç fatura tutarı bulunur. Daha sonra KDV hariç tutardan, damga vergisi tutarı hesaplanır.

. . .

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
merhaba,
Damga vergizi oranı , gerçek değerlerden hesaplandığında
(damga vergisi/Kdv siz tutar) = 0,00825021673108451.......şeklinde giden bir sayıdır.

Sağlama işleminde ise direkt olarak alınan değer 0,00825.

Virgülden sonraki (6 haneden sonraki) değerler bu farkı yaratmaktadır.
Kolay gelsin...

. . .

İşte burada, bize gerekli olan rakamları almalı. Gereksiz haneleri hesabı katmamalı.

. . .

Kolay gelsin siz bunun sağlamasını kesinlikle net rakam bulamazsınız çünkü siz işlemi yaptığınızda kuruş hanesini iki rakama yuvarlıyorsunuz bakınız ben kuruş hanesini 6 rakama çıkardım ve fatura tutarlarınız bu şekilde oldu kdv hariç damga vergisi tutar
10.684,567797 88,147684

bu yüzden kuruş hanesini sonsuza kadar uzayan küsüratlar var sağlamasınada gerek olmadığını düşünüyorum

. . .

İşte burada, bize gerekli olan rakamları almalı. Gereksiz haneleri hesabı katmamalı.

. . .

Sonuçta rakamları 2 haneye yuvarlamanız gerekli bu nedenle çarpan sayısı faturadan faturaya değişir ve uzayacaktır. Bu durumda vergiyi yukarı yuvarlayın.
Yb®

. . .

Bu sağlama işlemi değil aslında.

Bazen ödeme geliyor, damga vergisi evrağı yok. Ödemeden damga vergisi tutarını bulabilmeliyim veya
Damga vergisi evrağı geliyor. Bu kesintinin hangi fatura veya ödemeye ait olduğu bulabilmeliyim.

En azından bu kuruş farklarını biraz daha düşürme imkanım var mı ?

. . .

Geri