• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dakikaları Toplamak

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis Ev ve İş 2010
Türkçe
Saat 10:00 - 22:00 arasında hizmet veren işletmede her kuruluş için geç açıp erken kapatanlar listesi yapıyorum.

Yapmak istediğim tablonun toplam satırında kaç kez geç/erken açma kapama yapıldığını sayabiliyorum. Asıl istediğimse dakika cinsinden toplam almak. Ama burada baz alınması gereken saat 10:00. 10:00 dan sonraki dakikaları geç kabul edip toplamak istiyorum. 10:05 dediğimde o 5 dakikayı alabilir miyim. ya da geç kapanmış olarak 22:00 den öncesi örneğin 21:50 burada da 10 dakikalık erken kapama var bunu formülüze etmek mümkün mü?

Teşekkür ederim

o gün hem geç açıp hem de erken kapatmış olursa örneğin 10:15 te açmış 21:40 da kapatmış olursa tek bir hücrede metni kaydırarak yazdırmak durumunda olduğum için her iki değeri de bağlı formülle değerlendirmek mümkün mü?

İşine yarayacağını umduğum bir dosya ekledim..

Sayın demirtas'ın örneğini değiştirerek, alternatif çözüm

Örnekteki B10 ve D10 Hücrelerinin Biçimi :dd

Sayın Demirtaş ve Necdet_Yesertener ayrı ayrı teşekkür ederim. Formu hazırlarken bu denklemi kurmak inanın hiç aklıma gelmemişti. Hep formül arayışına yoğunlaşınca...

Çok teşekkür ederim vakit ayırdığınız için, işime çok yarayacak ellerinize sağlık

Sn. Necdet_Yesertener

Saat farkını gösteren hücredeki formülü tutturamadığımdan ayrı ayrı hesaplama yapmıştım..

Sizinki daha güzel ve kısa olmuş:)

Geri