• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

dağınık biçimdeki verilerden bir kurala göre..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan modoste
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
merhaba sayın hocalarım
sorum şudur
bi çalışma sayfasında 50 tane sekme var ve herbir sekmede oluşturulmuş çizelgelerin sondan 2. satırında benim işime yarayan 2 sayı var
ben şöyle birşey düşündüm. her sekmenin A sütununu kullanıcam ve diyelim A54 hücresine B yazcam B54:excelin son sütünü diyelim bu aradaki soldan ilk 2 sayı yı ayrı ayrı bulucak bana bu sayılar lazım

bu yapılabilirmi.

Örnek excel dosyanızı ekleyip istediklerinizi dosya üzerinde tanımlarsanız, daha kolay cevap alabilirsiniz.

şimdi işyerimden çıkıyorum eve geçip örnek 2 çalışma sekmesinden oluşan dosya ekleyecem

dün dosya ekleyemedim bugün işyerime geldim şu anda basit bi dosya ekliyorum

ekli dosyam 3 sekmeden oluşuyo
her bir sekmenin satır ve sütun sayısı farklı oluşturulmuş
ama her 3 sekmedede öyle bir satır varki aradığım o satırdan sayı olan verilerden soldan ilk 2sini almak
ben her sekmede istediğim satırın olduğu yeren "B" harfini yazacam
B harfi yazıldığı demek o satırda soldan sağa gidilcek ve karşıma gelen ilk 2 sayıyı alacak
umarım anlatabilmişimdir
karşıma gelen tabloda dosyada 70-80 adet sekme var ve ben özetini çıkaramıyorum.

Ekli dosyalar

Sn.modoste,
Yine standart ve sabit olmayan tablolarınızdan , standart olmayan formüller kullanarak dosyanıza aktarılmıştır.
Ekli dosyaya bakınız.

Bu konuyu makro ile çözmek daha verimli olabilir.
Uzman arkadaşlarımız yardımcı olursa sorunuz cevap bulacaktır.

Ekli dosyalar

sayın turist çözüm için teşekkür ederim
ancak tek seferlik çözüm bu
benim sorduğumu zaten anladınız herhalde düşeyara ile yaatyda kaçıncıyı siz manuel yazıyosunuz ordan veriyi çekiyı ama genel olarak herhangi bir sayfada A sütununda "B" harfinin yazılı olduğu satırda 1den son sütuna kaar eğer sayı varsa soldan ilk 2 tanesi benim aradığım değerlerdir.

Merhaba ArkadaŞlar,
Ben Vatanİ GÖrevİmİ Yapmaktayim GÖrevİm GereĞİ Boluk ÇarŞi Lİstesİnİ Hazirliyorum, Benden Öncekİler Her Şeyİ Tek Tek Elle GİrİyorlarmiŞ Bende Ektekİ Dosyayi Hazirladim. Dosyada Da GÖreceĞİnİz Gİbİ 3 Sayfam Var C.tesİ, Pazar Ve ÇarŞi İsİm Lİstesİnİn OlduĞu Sayfa. Şİmdİ Ben ÇarŞi İsİm Lİstesİnde ÇaŞiya Çikacak Olan Askerlerİn Hangİ GÜn ÇikacaĞini Yazmak İstİyorum Ve Burdakİ ÇarŞi İsİm Lİstesİnİn C.tesİ Yada Pazar OluŞuna GÖre Otomatİkman Kendİ Sayfalarindakİ Alanlarina Yazilmasini İstİyorum. Forumu Çok DolaŞtim Ama Bİ TÜrlÜ Beceremedİm. Yardimci Olursaniz Benİ BÜyÜk Bİ Dertten Kurtarirsiniz. Şİmdİden Çok TeŞekkÜrler.. excel 2003
kullanıyorum.

Geri