• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

D1 ve d200 arasındaki hücre renkleri b1 b100 ile aynı olmalı

Merhaba,

B sütunu için kullandığınız formülleri içeriklerini değiştirmeden D sütununa uygularsanız istediğiniz olacaktır.

Merhaba sn.Ömer..
Dediğiniz gibi formülleri kopyaladım ancak olmadı dosya üzerinde söylediğiniz gibi yaparak paylaşırsanız sevinirim..

"Ömer hocam sanırım müsait değilsiniz, müsadenizle şöyle bir kod yazdım."

Merhaba, kod bölümüne kopyalayıp dener misiniz ?

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)

Dim i As Integer
For i = 2 To Cells(Rows.Count, "a").End(3).Row
Range("c" & i).Interior.Color = Range("b" & i).Interior.Color
Range("d" & i).Interior.Color = Range("b" & i).Interior.Color
Next i
End Sub

Ekli dosyalar

Merhaba..
Yazdığınız makroyu çalıştırdığımızda b3 sütunu mor ancak d3 sütunu sarı kalıyor isteğimiz b1 den b... ya hangi renk olursa d1 den d... ya kadar aynı sütun olmalı..Yani c2,d2 hücreleri dolgu rengi b2 hücre rengi ile aynı olmalı(bir sonraki çalışmada b2 hücresi rengi değişir çünkü sabit veri gelmiyor üretim değiştiği için bu hücreye karşılık gelecek veri adı değişiyor) Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

B sütunundan herhangi bir hücrenin rengini değiştirip başka bir hücre seçin, d ve c satırları aynı rengi alıyor,

Fakat sizin çalışmanızda 7 ve 8 satırdaki renler hücre rengi değil gibi içinden çıkamadım.

Ekli dosyalar

Normal hücre rengi değiştiği zaman benim yazdığım kod çalışıyor, fakat siz koşullu biçimlendirme ile renk vermişsiniz o yüzden kod doğru çalışmıyor, Daha iyi bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Veya şöyle de yapabilirsiniz, c ve d sütunlarındaki hücrelere de b sütunundaki hücreye verdiğiniz formülü uyarlarsanız aynı rengi alabilirsiniz.

Teşekkürler.
''Veya şöyle de yapabilirsiniz, c ve d sütunlarındaki hücrelere de b sütunundaki hücreye verdiğiniz formülü uyarlarsanız aynı rengi alabilirsiniz.'' neyi kastettiğinizi anlayamadım.Yinede bir bakacağım..

B sütununda koşullu biçimlendirmeye formül yazmışsınız, doğru verince renk değişiyor
C ve D sütunlarına da bu mantıkla biçimlendirme yapabilirsiniz mesela b1=peynir ise kırmızı gibi

Geri