• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Cümlenin ilk harfini girince

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ormann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Soruma kimseden cevap alamadım herhalde anlaşılmadı.
Biraz daha örnekle açmak istiyorum.
Elimde bir dosyam var Örnek ekte bu dosyama 17.Nolu Mesajdaki Tamamlama kodunu adapte etmek istiyorum.
Benim Kullandığıma göre daha kullanışlı geldi bu yüzden.

Ama Alttaki örnekteki gibi sıralama yapacak ve Mükerrer kayıtları göstermeyecek.

İlgilenenlere şimdiden Teşekkürler

Ekli dosyalar

açılır kutu

Selamlar,

Sn. ormann,

Veri doğrulama kutucu sizin istediğiniz biçimde çalışmaz. Girişi tamamlamak için ya bilginin tamamını yazmak zorundasınız, ya da ok düğmesine tıklayarak açılan listeden seçim yapmak durumundasınız.

İhsan beyin örneğindeki gibi ilk harfi yada harfleri yazıp ok düğmesine tıkladığınızda istediğiniz listeye ulaşabilirsiniz. Bu durumda da listenizin sıralı olması gerekiyor. Listenizin sıralanması için yardımcı sütun kullanabilirsiniz. Bunun için forumda örnekler var.

Sıralama işleminide yaptıktan sonra İhsan beyin örneğini kendi dosyanıza uyarlarsanız ilk harfi yada harfleri yazıp ok düğmesine tıkladığınızda istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.

Çok esnek olmasada makro kullanmak istemeyen kişiler için en uygun çözüm yolu budur.

Eğer makro kullanmanın sizin için bir sakıncası yoksa değişik çözüm yolları üretilebilir. Yanılmıyorsam bununla ilgli örneklerde forumda bulunuyor.

Korhan Bey

Merhabalar konudaki örnekte açılır kutu hüzre ile bütünleşik şekilde. ama benim formlar düğmelerinde açılır kutu hücreden bağımsız. hücre ile nasıl bütünleşik olabiliyor. başka bir kutu mudur acaba o

Hücrenin üzerine gelince aktif oluyor. benim kisi sürekli aktif ve yazıcıdan çıktı aldığımda ok görünüyor. bu güzelmiş hücre ile bütünleiş nasıl yapılıyor yardım edebilirmisiniz

Selamlar,

Forumumuza hoşgeldiniz.

VERİ-DOĞRULAMA menüsünü kullanarak yapabilirsiniz.
Karşınıza bir pencere gelecek. Bu pencerede "İzin verilen" bölümünden LİSTE seçeneğini seçeceksiniz. Seçimi yaptığınız anda altta kaynak kutusu aktif olacaktır. Açılır kutunuzda hangi verileri görmek istiyorsanız o hücreleri seçip işlemi tamamlayacaksınız. Seçim yapacağınız alan aynı sayfada ve tek sütun olmalıdır aksi halde hata mesajı alırsınız. Başka sayfadaki verileri listelemek isterseniz AD TANIMLAMA kullanmanız gerekiyor.

Daha farklı örnekler ve açıklamalar için forumda veri+doğrulama ifadesi ila arama yapınız.

Hücrenin üzerine gelince aktif oluyor. benim kisi sürekli aktif ve yazıcıdan çıktı aldığımda ok görünüyor. bu güzelmiş hücre ile bütünleiş nasıl yapılıyor yardım edebilirmisiniz

Selamlar,

Forumumuza hoşgeldiniz.

VERİ-DOĞRULAMA menüsünü kullanarak yapabilirsiniz.
Karşınıza bir pencere gelecek. Bu pencerede "İzin verilen" bölümünden LİSTE seçeneğini seçeceksiniz. Seçimi yaptığınız anda altta kaynak kutusu aktif olacaktır. Açılır kutunuzda hangi verileri görmek istiyorsanız o hücreleri seçip işlemi tamamlayacaksınız. Seçim yapacağınız alan aynı sayfada ve tek sütun olmalıdır aksi halde hata mesajı alırsınız. Başka sayfadaki verileri listelemek isterseniz AD TANIMLAMA kullanmanız gerekiyor.

Daha farklı örnekler ve açıklamalar için forumda veri+doğrulama ifadesi ila arama yapınız.

Hoşbulduk

ad tanımlama yı biraz inceledim ama bana açılır kutuyu çıktı alırken kenar çizgilerini ve ok işaretini görünmez yapabilecek bir şey lazım. varmı aca biliyormusunuz

Hoşbulduk

ad tanımlama yı biraz inceledim ama bana açılır kutuyu çıktı alırken kenar çizgilerini ve ok işaretini görünmez yapabilecek bir şey lazım. varmı aca biliyormusunuz

sağ tuş tıklayın - denetim biçimlendir - özellikler - nesneyi yazdır'daki Tik'i kaldırın

rica ederim
:yazici:

İhsan Bey

yanlız nesneleri yaz seçeneğini kaldırınca baskı önizleme de içindeki bilgide kayboluyor ve seçtiğim hücre kaçıncı sıradaysa onun numarası hücre bağlantısı yaptığım hücreye atanıyor ve o numara baskı önizlemede görünüyor

ne yapmama gerekiyor acaba

ekte dosya gönderdim bakarmısınız

ekte dosya gönderdim bakarmısınız

Ekli dosyalar

Geri